Dün TBMM'den geçen ve Twitter, Facebook ve benzeri sosyal medya platformlarına ilişkin bazı düzenlemeler içeren kanun sonrasında kulislerde Twitter dışındaki ağların Türkiye'de temsilci bulundurma konusuna sicak baktıkları konuşuluyor. Ancak Twitter bu konuda pek hevesli görünmüyor.

Bugüne kadar Türkiye'de sadece reklam temsilcisi bulunduran sosyal ağ Twitter, yeni yasa ile zorunlu hale gelecek olan temsilci konusunda adım atmayacak gibi görünüyor.

Konuyla ilgili iddia ise Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'dan geldi. Sarıkaya, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ile yaptığı bir görüşmede konuyla ilgili bazı bilgiler aldığını köşesinde yazdı.

Yasa ile ilgili olarak sosyal ağ sağlayıcıları görüşmelerin yapıldığını da belirten Bostancı, "Ağırlıklı olarak Türkiye'de temsilci bulundurmayı kabul ettiler. Bir tek Twitter'dan henüz cevap vermedi, onda da önemli bir sorun görmüyoruz" dedi.

Yani şimdilik Twitter dışındaki sosyal ağlar bu konuya olumlu yaklaşıyor. Facebook'un Türkiye'de zaten bir ofisi var ve bu ofiste ağırlıklı olarak pazarlama faaliyetleri için çalışılıyor. Diğer sosyal ağlar için de benzer durum söz konusu.

Yani şimdilik Twitter bu konuda sessiz kalmayı tercih etmiş gibi görünüyor. Altını bir kez daha çizelim: Bu resmi bir açıklama değil. Sadece kulislerde konuşulan bir durum.

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamını Habertürk internet sitesinde okuyabilirsiniz.