Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Dünya genelindeki Twitter kullanıcıları bahşiş kutusunun açılması ile bahşişlerini Bitcoin ile gönderebilecekler.

Sosyal medya platformu Twitter’ın yaptığı açıklamaya göre iOS kullanıcıları artık Cash App gibi uygulamaları kullanarak bahşiş kutusu özelliğini kullanabiliyor. Twitter kullanıcıları birbirlerine itibari parayla bahşiş gönderebiliyor. Yeni gelen özellik ile kullanıcılar Lightning Network’ü kullanarak bahşişlerini Bitcoin ile de gönderebilecekler. Bitcoin ile bahşiş vermek için Lightning Network'ün tercih edilmesinin nedeni ise daha yüksek hızda ve daha düşük ücretle işlem yapılabilme olanağı sağlaması.

Resmi hesabından yaptığı paylaşımla bahşiş özelliğini duyuran Twitter "Bahşişler özelliğini test ettik, insanlar parayı seviyormuş. Yakında iOS ve Android için yayınlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya platformu Twitter, Lightning Network aracılığıyla Bitcoin ile bahşiş gönderme işlevini dünya çapında resmen başlattı. Haberin ardından artışa geçen Bitcoin 44930 dolara kadar yükseldi. Bahşiş verme özelliği kullanıcıların Jack Dorsey tarafından kurulan bir ödeme şirketi olan Square tarafından işletilen CashApp gibi üçüncü taraf hizmetler aracılığıyla içerik oluşturuculara bahşiş vermelerini sağlıyor. Bitcoin bileşeni daha yüksek hızda ve daha düşğk ücretli olan Lightning Network’ü kullanacak. Kullanıcılar, Bitcoin’de bahşişlerin gönderilmesini ve alınmasını sağlamak için Bitcoin Lightning cüzdanlarını veya Bitcoin adreslerini ekleyebilecekler. Bu özellik şu an için yalnızca iOS kullanıcılarına sunuldu ancak ürün yöneticisi Crawford Android’in yakında geleceğine söz verdi.