Son günlerin en büyük tartışmalarından biri olan WhatsApp'ın Türkiye ve bazı ülkelerde kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşmaya zorlaması konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Dayatma ile Facebook ile verilerini paylaşmayan kullanıcılara 8 Şubat'a kadar süre veren şirket bu kararından vazgeçti. 

Bugüne kadar konuyla ilgili geri adım atmayacağını açıklayan Facebook, sonunda yola geldi ve 8 Şubat'a kadar verdiği süreyi 15 Mayıs'a kadar uzattığını duyurdu. Yakın zamana kadar bu konuda geri adım atmayacağının altını çizen şirket özellikle Türkiye ve Hindistan'dan gelen tepkiler sonucunda bu geçişi ertelediğini duyurdu. 

Dünya çapında birçok ülkede bu tarz bir dayatmaya giden şirket bu zorunluluğu Avrupa Birliği ülkelerinde yürürlüğe koymamıştı. Türkiye'den gelen tepkilerin artması, kullanıcıların Bip, Telegram ve Signal gibi alternatiflere yönelmesi ile paniğe kapılan Facebook, bu zorunluluğu 15 Mayıs'a kadar ertelediğini duyurdu. 

Bundan sonraki süreçte neler olacağı tam olarak bilinmiyor. Ancak Facebook, 15 Mayıs'ta da benzer bir zorunluluk getirirse tepkilerin daha da büyümesi mümkün görünüyor.