Türkiye halkının son 3 - 4 gündür Telegram'a yaptığı sanal çıkarma rekorları da beraberinde getirdi. Telegram tarafından yapılan açıklamada sadece son 72 saat içerisinde 25 milyondan fazla yeni kullanıcının Telegram kullanmaya başladığı belirtildi.

Böylece Telegram'ın 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştığının da altı çizildi. Görünen o ki malum süreçte WhatsApp yerine çoğunlukla tercih edilen uygulama Telegram oldu.



Açık konuşmak gerekirse, Facebook'un Türkiye'ye üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapması kabul edilemez. Avrupa ülkelerindeki yaptırımlardan korkarak bu ülkelere sözleşmeyi diretmeyen Facebook'un Türkiye'de yaşayan vatandaşlara kullanırsanız kullanın, kabul etmezseniz kullanmayın demesi çok hoş değil.

Biz de bu durumu merkezinde, halkın nabzının attığı sokaklarda araştırdık. Peki Türkiye şu anda hangi mesajlaşma uygulamasını kullanıyor? Dilerseniz bu sorunun cevabına aşağıdaki videodan göz atabilirsiniz.

Hali hazırda WhatsApp kullanımı daha tamamen bitmiş değil. Fakat sözleşmenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle çok şeyler değişecektir.

Türk halkı şimdiye kadar Facebook ekibine sadece ufak bir fragman izlettirdi. Eğer önümüzdeki süreçte sözleşme geri çekilmezse o zaman asıl film başlayacaktır.

Sonuçta kimse WhatsApp ile doğmadı. Bu kadar alternatif varken Zuckerberg ve ekibinin bu dayatmasını hiç bir Türk vatandaşı kabul etmeyecektir. 

Facebook yaptığı bu hatanın bedelini milyonlarca kullanıcısını kaybederek ödeyecek. Muhtemelen bu bedel sonrasında bir daha Türk halkına zorla birşeyi dayatamayacağını da anlayacaktır.