Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Çinli teknoloji üreticileri, yükselmeye başladıklarında donanıma ağırlık vermişti. Son yıllarda yazılım konusunda da ataklar yapan Çinli üreticiler, güncelleme konusunda global çapta büyük başarı elde etmeyi başarmıştı. Samsung'un güncelleme konusunda 3 yıl garanti vermesinin ardından bugün de bir hamle vivo'dan geldi.

Xiaomi'nin rakibi olan vivo bugün, Temmuz 2021'den sonra piyasaya sürülecek olan amiral gemisi X serisi için üç yıl boyunca büyük Android işletim sistemi güncellemeleri ve güvenlik güncellemeleri sağlayacağını duyurdu. Şirket, sürekli olarak X serisi cihazların sunduğu üst düzey akıllı telefon deneyimini genişletmeyi hedeflediğini de sözlerine ekledi.

vivo’nun yaklaşan X serisi telefonlar için yeni güncelleme politikası Avrupa, Avustralya ve Hindistan pazarlarını kapsıyor. Vivo ayrıca diğer eski telefonları için güvenlik güncellemelerini yayınlamaya devam edeceklerinin de altını çizdi. Ancak diğer modellerin güncelleme konusunda kaç yıl destek alacağı resmi olarak açıklanmadı.

Çinli diğer teknoloji devi Xiaomi de şu sıralar MIUI 12.5 üzerinde çalışıyor. Birçok Xiaomi, Redmi, POCO ve Black Shark modeline gelecek olan bu güncellemeden sonra MIUI 13 yayınlanacak. Xiaomi şimdilik Vivo ve Samsung gibi güncelleme konusunda şu kadar yıl destek vereceğiz diye bir açıklama yapmadı. Muhtemelen Xiaomi de bu akıma uyacak ve güncelleme konusunda net bir tarih verecek.



Güncelleme konusunda elindeki cihaz adeti avantajı sayesinde hemen hemen her modelini minimumda 5-6 yıl destekleyen Apple'ın eline su dökebilecek firma şimdilik yok. Apple'ın iOS 15 güncellemesini 2016 yılında tanıtılan iPhone 7'ye bile sunacağını belirtelim.

Sizce Android telefon üreticileri orta ve daha üst segmentteki telefonlarına kaç yıl ana Android güncellemelerini sunmalı? Paranızın hakkı 3 yıl ile mi sınırlı kalmalı? Gelin yorumlarda tartışalım.