Leopold Klein-İlbeck (57) isimli Alman turist, Almanya doğumlu bir şahıs ve birlikte olduğu kişiler tarafından dolandırıldığını iddia ederek Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Klein-İlbeck, şikayet dilekçesinde, sarhoşken kira kontratı diye imza attığını, senet olduğunu bilmediğini söyledi.

GÜVENDİĞİM İÇİN İMZA ATTIM
Leopold Klein-İlbeck'in iddialarına göre, dolandırıcılık olayı şöyle gerçekleşti: Geçmişte tatil için geldiği Kuşadası'nı çok sevdiğini ve emekli olduktan sonra Yavansu Mahallesi'nden 80 bin liraya bir konut satın aldığını açıklayan Leopold Klein-İlbeck, Gökhan Ö. (30) isimli Almanya doğumlu bir kişiyle tanıştı. Annesi Alman olan ve çok iyi Almanca konuşan Gökhan Ö. ile kısa sürede samimi olan Klein-İlbeck, "Gökhan bana emlakçı olduğunu söyledi. Ben de evimi satmak istediğimi söyleyince, müşteri
bulacağını söyledi. Evimi 75 bin liraya satmak için anlaştık ve gerçekten bir müşteri buldu. Birlikte Tapu Müdürlüğü'ne gittik. 35 bin lira para verdi ve gerisini sonra vereceklerini söyledi. Güvendiğim için imzayı attım. Ancak paramı alamadım. Bu arada kalan paramı almayı beklerken, 4 ay sonra gelerek evimi sattığım için bana kiralık ev bulmayı önerdi ve ben de kabul ettim. Alkol sorunum olduğundan, sarhoş olduğum için bana ev bulduğunu söyleyerek kira kontratı olduğunu söylediği bir kağıt imzalattı.
Ondan sonra Gökhan'ı hiç görmedim."

YARDIM İSTEDİ
Daha önce sattığı evi için aldığı 35 bin lirayı yatırdığı Akbank Kuşadası Şubesindeki hesabında 137 bin lira parası olduğunu kaydeden Leopold Klein-İlbeck, bankaya para çekmeye gittiğinde şok yaşadı. Hesabının haczedildiğini ve tüm parasına el konulduğunu öğrenen Klein-İlbeck neye uğradığını şaşırdı. Bankadan hacizle ilgili bilgi alan Leopold Klein-İlbeck, 250 bin liralık borç senedine haciz konduğunu, 137 bin lirasının alındığını, kalan borç için de emekli maaşının da haczedildiğini öğrendi. Bunun
üzerine Almanya Başkonsolosluğu'nu arayarak yardım isteyen Leopold Klein-İlbeck, daha sonra komşusu Ali Yüksel'in yardımıyla bir avukat tuttu.
Gökhan Ö. isimli şahsın sarhoşken kira kontratı diye senet imzalattığını anlatan Leopold Klein-İlbeck, şunları söyledi: "Ben kira kontratı imzaladığımı sanıyordum. Meğer 250 bin liralık senet imzalamışım. Benim hiç kimseye böyle bir borcum yok. İcra Müdürlüğü'ndeki dosyadan öğrendiğimize göre; Gökhan Ö. imzaladığım senedi, Adıyaman'da faaliyet gösteren bir şirkete ciro etmiş. Bu şirket ise senedi İstanbul'daki bir avukat aracılığıyla işleme sokmuş."
Boş senede imza attığını bilmediğini belirten Leopold Klein-İlbeck, 1 Haziran 2008 tarihinde atılan senedin 115 bin avro olarak doldurulduğunu belirterek, "Benim Gökhan ile 40 bin lira daha alacağım olan ev satışından başka hiçbir alışverişim olmadı. Beni arayarak şikayetçi olmamam için tehdit etti. Kendisinin de Alman vatandaşı olduğunu ve Almanya'ya gideceğini söyledi" diye konuştu.
Gökhan Ö.'nün ciroladığı senedi icraya veren şirketin yetkilisiyle görüştüklerini ve Gökhan ile bu şirket arasında hiçbir ticari bağ bulunmadığını anlatan Klein-İlbeck, yaşadığı İlker Sitesinden 5 kişiyi şahit göstererek Kuşadası Cumhuriyet Savcılığına dilekçe verdi. Dilekçesinde; Gökhan Ö. ve şirketin müdürü Önder D. hakkında dolandırıcılık ve açığa atılan imzanın kötüye kullanılması suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.