Türk Telekom"un “E-faturayla 81 ilde 100 bin ağaç” slogonaıyla başlattığı ağaçlandırma projesi kapsamında Aydın"da bin fidan toprakla buluştu.
Türk Telekom"un e-fatura projesi kapsamında hedeflenen 100 bin ağacın dikimine Aydın ile devam ediyor. Elektronik fatura uygulamasının yaygınlaştırılarak kağıt tüketiminin azaltılmasının yanı sıra Türkiye"nin ağaçlandırılmasına katkıda bulunulmasının da amaçlandığı proje kapsamında düzenlenen ağaç dikimi töreninde bin fidan dikildi.
Türk Telekom Aydın İl Müdürlüğü"nün ev ahipliğindeki ağaç dikimi töreni; Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, davetliler ve Türk Telekom çalışanlarının katılımı ile Aydın Savrandere köyü mevkiinde gerçekleştirildi.
Törende konuşan Aydın İl Telekom Müdürü Bülent Gültepe, Türk Telekom ailesi olarak Türkiye"ye iyi bir gelecek hazırlamaya destek olan bu projede yer aldıkları için gururlu olduklarını ifade etti. Gültepe, “E-fatura kampanyası sayesinde bugün Türk Telekom"un yaklaşık 1 milyon abonesi faturalarını elektronik ortamda alıyor. Kampanyaya katılımı artırmak için online başvuru imkanını müşterilerine sunan Türk Telekom, tonlarca kağıt tasarrufu sağlarken, Türkiye"de çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkıda bulunuyor. Küresel Isınma ve çevresel felaketlerin gündelik hayatı etkilemeye başladığı günümüzde, biliçli olmanın ve seyirci kalmamanın önemini kavrayan Türk Telekom, E-Fatura hizmetiyle bu bilinci tüketicisiyle paylaşmayı ve çevre projelerine verdiği önemi arttırmayı hedeflemektedir. Aydın ilinin E-fatura kullanımları ile yeşeren bir kent olması hedeflenmektedir” dedi.
Yapılan konuşmmaların ardından törende halk oyunları gösterileri yapıldı. Daha sonra protokol, katılımcı, kurum personelleri ve öğrenciler tarafından Savrandere köyü çevresindeki boş araziye bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Türk Telekom"un başlattığı ağaçlandırma projesi kapsamında Aydın"da çalışmaların devam edeceği belirtildi.