Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun

F5Haber'e Google News'te abone olun

Sosyal ağ Twitter ile ABD Başkanı Donald Trump arasında sular durulmuyor. Yaklaşık 10 gün sonra görevi bırakacak olan Donald Trump'ın Twitter hesabı son yaşanan olaylar sonrasında askıya alındı. Trump taraftarlarının ABD'de kongre binasını basmasının ardından yaşanan gerilimde Twitter, Facebook ve Instagram geçici bir süre ile başkanın resmi hesaplarını askıya almıştı.

Yapılan yeni bir açıklama ise Donald Trump için adeta bir şok oldu. Zira Twitter başkanın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını duyurdu.



Twitter'ın güvenlik ekibinden yapılan yazılı açıklamada, "Trump'ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riskinden dolayı, bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık." ifadesi kullanıldı.

Öte yandan Twitter, Trump'ın daha etkin olduğu ve "realDonaldTrump" kullanıcı adına sahip hesabı kapatırken, ABD başkanları için açılan resmi "POTUS" kullanıcı adlı hesabın aktif olduğu görüldü.

Bunlara ek olarak Donald Trump'ın seçim kampanyası ekibinin kullandığı ve 2.4 milyon takipçisi bulunan "TeamTrump" isimli hesabın da askıya alındığı açıklandı. Twitter ile Trump arasında daha önce de gerilim yaşanmış ve başkan sosyal medyayı kapatmakla tehdit etmişti.