Daha önce Edirne ve Ankara"ya yürüyen 22 yıllık öğretmen Cuma Toygar bu kez 60 günde Hakkari"ye ulaşmayı planlıyor. Manisa"dan 2 Temmuz"da çıktığı yolda 5 günde Söke"ye varan çevreci öğretmen, Muğla üzerinden yürüyüşünü sahil bandından sürdürecek. Toygar 2 bin 200 Km yürüyecek.
Manisa Necatibey İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapan, evli ve bir çocuk babası 48 yaşındaki Çevreci Öğretmen Cuma Toygar, yürüyüşü sırasında halka küresel ısınma başta olmak üzere dünyanın çevresel sorunları hakkında bilgiler de veriyor. Otostop yapmadan, araç kullanmadan elinde Pazar çantasına koyduğu eşyaları ile yürüyüşüne devam eden Cuma Toygar, yürüyüşü sırasında konaklamak için yanında bulunan campeti kullanıyor.
Çevre bilinici yaratmak dünyanın çevresel sıkıntılarına dikkat çekmeyi hedeflediğini dile getiren çevreci öğretmen Cuma Toygar; “Bu üçüncü yürüyüşüm. Birçok çevresel eylem gerçekleştirdim ve teşekkür belgelerim var. Manisa"da gerçekleştirdiğim çevresel mücadelemi Manisa dışına çıkarmayı düşündüm. Daha önce Manisa"dan Ankara"ya 23 günde, diğer eylemde ise Manisa"dan Edirne"ye yaklaşık bin km"lik yolu 30 günde tamamladım. Çevresel faaliyetlerime bu şekilde devam edeceğim” dedi.
Çevreci öğretmen tüm insanlığı çevreye sahip çıkmaya ve çevresel faaliyetlere destek olmaya davet etti.