Geçtiğimiz sene vizyona giren ve 94 milyon dolarlık bütçesine karşılık tüm dünyada 274 milyon dolar gişe hasılatı elde eden video oyunu uyarlaması "Tomb Raider"ın devam filmi için çalışmalara başlandı. Filmin senaryosunu "Kill List", "Gökdelen" ve "Free Fire" gibi filmlerin senaristi Amy Jump'ın kaleme alacağı açıklandı.

Tomb Raider 2 geliyor!

MGM ve Warner Bros ortaklığında çekilecek filmin başrolünü ilk filmde de olduğu gibi İsveçli başarılı aktris Alicia Vikander üstlenecek. Filmin yönetmeni veya vizyon tarihi ise henüz belli değil. İlk filmin oyuncu kadrosunda Dominic West, Walton Goggins, Daniel Wu, Kristin Scott Thomas ve Derek Jacobi gibi isimler yer alıyordu.

Norveçli sinemacı Roar Uthaug'un yönetmenliğini üstlendiği film ülkemizde 317.387 kişi tarafından izlenmişti.

Filmin konusu ise şöyleydi: Babasının ortadan kaybolmasından yedi yıl sonra, 21 yaşındaki Lara küresel ticaret imparatorluğunun başına geçmeyi reddetmiştir ve üniversite dersleri alırken bir yandan da Londra'da bir bisiklet kuryesi olarak çalışmaktadır.

Bir noktada babasının kayboluşunu araştırmaya başlar ve son gittiği yeri ziyaret eder: Japonya kıyılarında bir yerde bulunan gizemli bir adadaki bir mezar. Birden bire Lara kendini yalnızca keskin zihniyle, kör inançla ve inatçı ruhuyla silahlanmış bir halde, dezavantajlı bir durumda olduğu bir maceranın içinde bulur.

Lara, bilinmeyene doğru yolculuk ederken kendisini sınırlarının ötesine geçirmeyi öğrenmelidir.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU