Konuyla ilgili olarak Kızılay Aydın Kan Bağışı Merkezi"nden yapılan açıklamada, “Kızılay Aydın Kan Bağışı Merkezi olarak, İl Merkezi ve İlçelerimizdeki hastanelerimizin kan ihtiyacı tarafımızdan karşılanmaktadır. “Güvenli Kan Temini” projesinin amacı ,ülkemizde gönüllü kan bağışını arttırarak, hasta sahibi ve hastaların yaşadığı sosyal sorunları çözmek,Dünya Sağlık Örgütünün verileri ışığında gönüllü kan bağışçılarıyla güvenli kana ulaşmaktır” denildi.
“Türk Kızılayı, potansiyel kan bağışçılarına daha kolay ulaşabilmek ve onların ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla kan toplama faaliyetlerini, kan bağışçılarının bulundukları mekanlara giderek gerçekleştirmeye çalışmaktadır” denilen açıklamada, “Potansiyel kan bağışçılarına aynı anda ulaşabilmek amacı ile işyerleri,fabrikalar,üniversiteler,kamu,sivil toplum kurum ve kuruluşlarını kapsayan kan bağışçısı kazanım çalışmaları yürütülmektedir.Bu kapsamda son yıllarda sivil kan bağışı miktarı artmaya başlamıştır.
Türk Kızılayı, ülkemizin kan ve kan ürünü ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla,özellikle yaz aylarında ve Ramazan Ayında yaşanan sıkıntıların önüne geçebilmek için her geçen gün faaliyetlerine bir yenisini eklemektedir.Kan bağışına uygun ,donanımlı bir tır, 14-27 Haziran 2010 tarihleri arasında İlimizde,belirli bir güzergah dahilinde kan bağışı kabul edecektir” ifadelerine yer verildi. iha