Türkiye İhracatçılar Meclisi"nin, 03 Temmuz 2010 tarihinde Ankara"da Rixos Oteli"nde yapılan 17. Olağan Genel Kurul Toplantısı"nda seçilen TİM Sektörler Konseyi, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi Başkanlığı"nda ilk toplantısını yaptı ve görev dağılımını gerçekleştirdi.
TİM"in İstanbul"da Dış Ticaret Kompleksi"ndeki Merkezi"nde TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi Başkanlığı"nda gerçekleştirilen ilk toplantıda, Ali Nedim Güreli Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliği"ne seçilirken, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Eliya Alharal ise, TİM Yönetim Kurulu Üyeliklerine seçildiler. TİM Sektörler Konseyi"nde, Ege İhracatçı Birlikleri"nden, Güreli, Kızıltan ve Alharal"ın dışında Ege Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Noyan Kazım Gürel ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıza Seyyar"da yer aldı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliği görevi süresince, İzmir ve Ege Bölgesi başta olmak üzere, ihracat kesiminin sorunlarının çözümü için çalışacağını belirten Ali Nedim Güreli, “Ülkemiz için daha fazla üretmek ve daha fazla ihracat yapmak gerçeğinden hareket ettiğimizde, bunun başarılabilmesi için ihracatçılarımızın, dünyadaki rakipleri ile rekabet edebilir bir ortamda çalışması gerekiyor. TİM Başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi ve TİM Sektörler Konseyi"ne seçilen sektör temsilcilerimiz ile birlikte, ihracatçılarımızın dünyadaki rakipleri ile rekabet edebilecekleri bir ortamın oluşturulması için geçen dönem yürütülen çalışmaları arttırarak devam ettireceğiz. Amacımız 2023 yılında Türkiye"nin 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşması olacak” şeklinde konuştu.
TİM Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Başkan Vekili Ali Nedim Güreli, Başkan Vekili Ahmet Akbalık, Muhasip Üye Tahsin Öztiryaki, yönetim kurulu üyeleri Ömer Burhanoğlu, Adnan Dalgakıran, Eliya Alharal, Ahmet Keleş, Sinan Kızıltan, Mahmut Arslan, Ali Özinönü ve Murat Akyüz. iha