ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook Katıldığı TIME 100 etkinliğinde dijital bağımlılık ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Kullanıcıların telefon bağımlılıklarından rahatsız olduklarını belirten Tim Cook, iPhone'lara gelen bazı bildirimleri azalttıklarını ifade etti.

Tim Cook'tan flaş iPhone açıklaması!

"Apple'ın kullanıcı süresini hiçbir zaman üst düzeye çıkartmak istemedik" diyen Cook, telefonunda bulunan birçok bildirimi kapattığını, kullanıcıların da eğer iPhone'ları varsa bunu yapmaları gerektiğini belirtti.

Cook, iPhone'unun bildirimleri üzerine düşündüğünü belirtti ve günde alması gereken bildirim sayısını, onu hayatına katkıda bulunanlar ve vaktini çalanlar olarak ikiye ayırdığının altını çizdi. Cook sözlerine şöyle devam etti: "Eğer diğer insanların yüzüne telefonunun ekranına baktığın kadar bakmıyorsan, yanlış yoldasınız."

Buna ek olarak Apple geçtiğimiz yıl tanıttığı modelleri iPhone XS Max, iPhone XS ve iPhone XR ile tamamen çerçevesiz döneme adım atmıştı. Ancak şirkete yakın kaynaklara dayandırılan iddialara bakılırsa Apple geri adım atmaya hazırlanıyor.

Söz konusu iddiaya göre, Apple ana ekran tuşuna sahip bir iPhone üretmeye hazırlanıyor. Başka bir deyişle iPhone'un ikonik tuşu yeni modeller ile tekrar hayatımıza girebilir. Söz konusu model ucuz bir iPhone modeli olarak karşımıza çıkacak gibi duruyor. Tabii ki henüz resmi bir açıklama gelmiş değil bu konuda.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU