Kursa katılan nazilli 50. Yıl Ticaret Meslek Lisesi Öğrencileri kurs sonunda düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı.
THK Nazilli Şubesi"nce düzenlenen ücretsiz model uçak yapım kursuna katılan liseli 35 öğrenci dört gün süren kursun ardından model uçak yapmayı öğrendi. Öğretmen ve öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen kursu başarıyla tamamlayan ve kurs süresince yapmış oldukları model uçakları sergileyen liseliler, büyük beğeni topladı.
Düzenlenen sertifika töreninde konuşan THK Nazilli Şubesi üyesi Remzi Ulus, “50. Yıl Ticaret Meslek Lisesinde açılan model uçak başlangıç kursuna 35 öğrenci katıldı. Okul Müdürü Kadir Aksoy"un da desteği ile 35 öğrencimiz kurslara katıldı. Büyük bir başarı gösteren öğrencilerimiz dört gün süren neşeli bir çalışmanın ardından kendi elleri ile yapmış oldukları model uçaklarla bir de gösteri gerçekleştirdiler. Sertifikalarını ise okul hafta sonu tatiline girmeden düzenlenen bir törenle aldılar. Kursiyer öğrencilerimizi ve destek veren okul müdürümüz başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Açılacak olan yeni kursumuza da katılımlarını bekliyorum” dedi.
THK Nazilli Şube Başkanı Ergün Özyılmaz da, düzenlenen kurslar sayesinde havacılığın gençlere sevdirildiğini ve el becerileri kazanan gençlerin bir sonraki aşama olan tekamül kurslarında kırlangıç modeli olan model uçak kurslarına katılmaya hak kazandıklarını kaydetti.