2013 yılında hayatımıza giren The Last of Us oyunu, çok kısa bir zaman dilimi içerisinde büyük bir hayran kitlesine ulaştı. 2014 yılında PlayStation 4 kullanıcılarına da sunulan oyun, hikayesi ve grafikleri ile fazlasıyla beğenildi ve devam oyunu beklenilmeye başlandı. İlk yapımdan uzun bir süre geçti ve şimdi oyun tutkunları The Last of Us Part II’yi heyecan ile bekliyor. Peki ama Naughty Dog tarafından geliştirilen oyun ne zaman gelecek?

Bu sorunun cevabını maalesef ki şu an için veremiyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi, teknoloji sektörünü olduğu gibi oyun dünyasını da olumsuz anlamda etkiledi ve bundan nasibini alanlardan biri de The Last of Us Part II oldu.

Naughty Dog tarafından yapılan açıklamada ise söz konusu yapımın geliştirme aşamasının neredeyse tamamlandığı ve son detaylar üzerinde uğraşıldığı ifade edildi. Ayrıca açıklamanın devamında koronavirüs felaketine değinilerek oyunun tamamlansa bile hemen çıkamayacağına dikkat çekildi. Bunun temel sebebi olarak ise koronavirüs nedeniyle lojistik anlamında yaşanan sıkıntılar gösterildi.

Çıkış tarihi konusundaki son gelişmeler bu şekilde iken ikinci oyuna dair bazı oynanış videolarının gelmesi oyunseverler için teselli oldu. Bahsi geçen videolardan ilkine göz attığımızda baş karakter olan Ellie’nin gitar çaldığını görüyoruz. Diğer oynanış videosunda ise yine Ellie, at sürüyor.