Aydın"ın ev sahipliğinde Aydın ile birlikte İstanbul, Sakarya, Balıkesir, İzmir, Afyon, Muğla, Ankara ve Denizli"den toplam 60 tenisçinin katıldığı maçlar 11 yaş kız ve erkekler, 12 yaş kız ve erkekler, 11 yaş çiftler (erkek ve kızlar) 12 yaş çiftler (erkek ve kızlar) olmak üzere toplam 8 kategoride yapıldı. 40 derecenin üstündeki sıcak havaya rağmen oldukça çekişmeli geçen maçlarda veliler de çocuklarını tribünden destek oldu.
2010 yılında kurulan ve 65 üyesi bulunan Aydın Tenis Kulübü"nün Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Aydın, Aydın Tenis Kulübü"nün ilk defa ulusal bir turnuva düzenlediğini belirterek, “10 yıl sonra ilk kez ulusal turnuva düzenleme mutluluğuna eriştik” dedi.
Turnuvaya toplam 112 sporcunun başvurduğunu fakat aşırı sıcak hava ve sezonun son yaz turnuvası olması nedeniyle katılımın yarı yarıya düştüğünü dile getiren Aydın, “Şu anda 4 tenis kortumuzla Aydın"daki tenis severlere hizmet veriyoruz. Yakın zamanda 5. kortumuz da açılacak. Aydın bölgesinden turnuvaya sadece Nazilli"den 3 sporcumuz katıldı. Yönetim Kurulu olarak, Aydın"dan da yetenekli performans sporcuları yetiştirmekte kararlıyız” şeklinde konuştu.
Aydın Tenis Kulübü tesislerinde 6 gün boyunca devam eden Ulusal 11-12 Yaş Yaz Kupası Finalleri, yapılan final karşılaşmalarıyla son buldu. Turnuvada dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle verildi.
Büyük bir çekişmeye sahne olan turnuvada dereceye giren sporcular ise r şu şekilde oluştu: 12 yaş erkeklerde birinciliği İzmir Tenis İhtisas Kulübünden Kaya Göre, ikinciliği Karşıyaka Tenis Kulübünden Oğuzhan Ceylan, üçüncülüğü de İzmir Tenis İhtisas Kulübünden Ege Melih Azkara elde etti. 12 yaş bayanlarda birinciliği Afyon Tenis Kulübünden Özge Kaçak. İkinciliği İzmir Tenis İhtisas Kulübünden Lara Akdemir, üçüncülüğü ise Göztepe Teniz Kulübünden Tayla Önyer kazandı.
11 yaş erkeklerde birinciliği Karşıyaka Tenis Kulübünden Onur Peker, ikinciliği Balıkesir Tenis İhtisas Kulübünden Alper Bozkurt, üçüncü ise Göztepe Spor Kulübünden Yiğit Seven oldu. 11 yaş bayanlarda birinciliği Fethiye Teniz Kulübünden Selin Gülseren Şimşek, ikinciliği Ankara Atlı Tenis Kulübünden İrem Kaftan, üçüncülüğü ferdi olarak Aline Melisa Manea kazandı.
12 yaş çift erkeklerde birinciliği Oğuzhan Ceylan, Melih Azkara çifti kazanırken ikinciliği Doğa Gündüzalp Ege Kekoğlu elde etti. 11 yaş çift erkekler de ise birinciliği Berk Vardar, Onur Peker çifti, ikinciliği Yiğit Seven, Ateş Fırat çifti kazandı.
Son olarak 11 yaş çift bayanlarda birincilik kupasını Aline Melisa Manea, Nazlı Demircan, ikincilik kupasını ise İrem Kaftan, İdil Naz Zeka almaya hak kazandı.