Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

İran İstatistik Merkezi tarafından yayımlanan raporda, ülkede halkın sosyal medya kullanımına ilişkin bilgilere yer verildi. Mesajlaşma platformlarından Telegram'ın, İran'da yasaklı olmasına rağmen 45 milyon kişi tarafından kullanıldığı ortaya çıktı.

Merkezi Londra'da bulunan ve 2013 yılında Rus bilgisayar programcıları Pavel Durov ve Nikolai Durov isimli iki kardeş tarafından kurulan popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, bilindiği üzere ülkemizde de aktif bir şekilde kullanılıyor.

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın yeni gizlilik ilkeleri sonrası anlık mesajlaşma uygulaması Telegram'ı tercih edenlerin sayısı giderek artmaya başladı.



Birçok ülkede WhatsApp hesabını kapatanlar altenatif mesajlaşma uygulamalarına yönelirken İran'daki durum ise çok farklı. Zira İran'da Telegram kullanımı yasak. Buna rağmen ülkenin büyük bölümünün Telegram kullanmaya devam ettiği ortaya çıktı!

Bu açıklama, istatistik Merkezi tarafından yayınlanan rapor ile ortaya çıktı. Ülkede halkın sosyal medya kullanımına ilişkin bilgilerin yer aldığı raporda, bazı yabancı sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarına getirilen erişim engellerine rağmen şu anda 15 yaş ve üstü İranlıların yüzde 65'inin en az bir sosyal ağın üyesi olduğu belirtildi. Bu veriye göre 55 milyon İranlının en az bir sosyal ağın üyesi olduğu anlamına geliyor.

Ayrıca İran devleti tarafından desteklenen yerli mesajlaşma uygulamalarına halkın ilgi göstermediği ortaya çıkarken, erişim engeli getirilmesine rağmen Telegram'ın ülkede halen 45 milyon kullanıcı tarafından kullanılan en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olduğu ifade edildi.