WhatsApp tarafından kullanıcılara gönderilen yeni gizlilik sözleşmesi bildiğiniz gibi büyük sansasyon yaratmıştı. Uygulamanın kullanıcı verilerini rahat bir şekilde Facebook ile paylaşacak olması küçük bir kesim tarafından umursanmazken, pek çok kişice tepkiyle karşılandı. Bilindiği üzere sözleşmeyi onaylamayanlar 8 Şubat itibari ile WhatsApp kullanamayacaktı. Ancak alınan karardan Avrupalı kullanıcıların muaf tutulması bardağı taşıran son damla oldu ve bu ayrımcı tavır karşısında pek çok kişi Telegram'a geçmeye başladı.

WhatsApp kendi etti kendi buldu diyebiliriz. Dün paylaşılan veriler Telegram göçünün ne denli ciddi boyutlarda olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Buna göre dün itibari ile son 72 saat içerisinde 35 milyon kişi daha Telegram'a katıldı. Ayrıca bildiğiniz üzere Telegram geçtiğimiz günlerde kullanıcı sayısının 500 milyonu aştığını da açıklamıştı.



WhatsApp tüm bu gelişmelerin ardından bir geri adım atmak durumunda kaldı. Yapılan açıklamaya göre gizlilik sözleşmesini onaylamak için son tarih 8 Şubat'tan 15 Mayıs'a kadar uzatıldı. Bunun uygulamada süren kan kaybını ne derece önleyeceği ise henüz muamma.

Bilindiği gibi Telegram'a katılanlar kervanına geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı. Ayrıca Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun da Telegram'a katılan kişiler arasındaki yerini aldı. Şüphesiz ki ülke liderlerinin de bu uygulamaya dahil olması, popülerliğin artmasında önemli bir katkı sağlıyor. Bakalım WhatsApp ve Telegram arasındaki bu geçiş devam edecek mi? Bekleyip göreceğiz.