Teleferiğin özelleştirilmesi için çıkılan ilk ihaleye hiçbir firma katılmazken, ikinci ihaleye de hiçbir firmanın katılmaması durumunda belediye yüksek maliyeti nedeniyle işletemeyeceğini açıkladı.
Geçtiğimiz yıl faaliyete geçen teleferik, kısa bir süreliğine ücretsiz faaliyet gösterdikten sonra kalifiyeli eleman yetersizliği nedeniyle kullanımı durduruldu. Bir yıldır faaliyet göstermeyen teleferik 3 milyon TL"ye yaptırılmıştı. Aydın Belediyesi"nin başlattığı ekonomideki kemer sıkma politikası sonrası aylık 20 bin TL gideri olduğu öğrenilen teleferik için Belediye geçtiğimiz ay ihaleye çıktı. İhaleye hiçbir firma katılmaması üzerine Aydın Belediyesi teleferiğin kirası konusunda yeniden kıymet takdir hesabı çıkardıktan sonra önümüzdeki ay tekrar ihaleye çıkacak. İkinci ihaleye de kimsenin katılması durumunda teleferiğini atıl durumda kaderine terk edileceği öğrenildi.

"TELEFERİK AYDIN İÇİN UYGUN BİR YATIRIM DEĞİL"
Aydın'ın işsizlik gibi büyük bir sorunu varken teleferik gibi bir hizmete ihtiyacı olmadığını dikkat çeken Başkan Çerçioğlu, hayata sokulmuş bir yatırımı değerlendirmenin peşinde olduklarını söyledi. Teleferiği değerlendirmek için geçtiğimiz ay ihaleye çıktıklarını, önümüzdeki ay tekrar çıkacaklarını dile getiren Başkan Özlem Çerçioğlu, “Teleferiğin aylık gideri 20 bin TL. Bu teleferiğin Aydın için hiçbir anlamı ifadesi yok. bu teleferiğe kim biniyor çocuklar. Başka binan var mı? Yok. Ben bunun için her ay bu parayı buraya yatıramam. Maalesef yanlış bir yatırım. Çok ağır masrafları var. Bunun yanı sıra kullanılması ciddi bir mesele. Çünkü bindiriyorsun insanları kaldırıyorsun havaya. Allah korusun bir bakımı eksik olsa yada, kullanan kişiden kaynaklanan bir hata olsa vatandaşımızın birinin canı yansa hiç kimse bunun hesabını veremez” dedi.

"BELEDİYE"NİN İŞLETMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"
Belediye kadrosunda teleferiği işletecek uzman ekiplerin bulunmadığını belirten Özlem Çerçioğlu, “Biz görevi devraldığımızda belediye kadrosunda bırakın teleferiği kullanacak uzman bir eleman bulmayı elektrik mühendisi bile bulamadık. Teleferiği geçtiğimiz haftalarda ihaleye çıkardık. Fakat ihalede hiçbir alıcı çıkmadı. Önümüzdeki günlerde tekrar ihaleye çıkacağız. Belediye olarak teleferiği kendimiz işletmemiz söz konusu değil. Çünkü çok ağır masrafı var. Eğer bu yatırım Aydın için uygun bir yatırım olsa bugün bir çok kişi bu yatırımın ihalesine katılırdı. Ayrıca vatandaşlarımız da teleferiği pek tercih etmiyor. Teleferik hizmete açık olduğu dönemlerde kimler tarafından tercih edildi. ya çocuklar yada merakından binen vatandaşlar tarafından. Aytepe ve Pınarbaşı mesire alanı arasındaki bu teleferiğin mesafesi de çok kısa. Millet sadece merak için teleferik biniyor. İhtiyaçta değil” şeklinde konuştu.