Her geçen gün zorlaşan hayat mücadelesi nedeniyle vatandaşlar dağlarda da zeytin üretimine başlayınca Köşk Deresi"nde semercilik yeniden gözde meslekler arasına girdi. Mesleği bilen ve semer yapan kişi sayısı parmak sayısını geçmeyince unutulmaya yüz tutan semercilik, yaşanan ekonomik krize rağmen, ustalarının yüzünü güldürmeye başladı.
Arazisi hem engebeli hem de verimli olan Köşk İlçesine bağlı Başçayır Köyü"nde semercilik yeniden gözde meslekler arasına girdi. Organik tarımın revaçta olduğu günümüzde vatandaşlar ürünlerini daha iyi paraya satmak için havası daha gül olan yaylalarda üretim yapmaya başladı. Üretici yaylaya çıkınca, yol olmaması nedeniyle at ve eşekler yeniden kullanılmaya başladı, bu da semercilik mesleğini yeniden eski günlerini döndürdü.
Köşk Deresi ve civar köylerde herkesin Semerci Ekrem diye tanıdığı Ekrem Yılmaz, işler açılınca baba mesleği semerciliği oğlu Musa Yılmaz"ı da öğretmeye başladı. Babasının kendisine çırak bulamadığı için çırak aldığını belirten Ekrem Yılmaz, “Babamın dönemine semercilik çok iyi para kazandıran bir meslekmiş. Benim dönemimde gelişen teknoloji ile birlikte işler kötü gitti. Babam yaşlanınca yalnız kaldım kimse de çocuğunu semerci yapmak istemediği için çırak vermedi. Derken "Organik tarım" diye bir şey çıktı. Yaylada yetişen ürünler daha çok para etmeye başladı. Hal böyle olunca da yol olmaması nedeniyle pabucu dama atılan yük hayvanları yeniden gündeme geldi. Bizim de işlerimiz açıldı. Bu arada kendi oğlum da büyüdü. İşler iyi gidince oğlum Musa"yı yanıma çırak alıp yetiştirmeye başladım. Bana göre teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin verimli Aydın Dağlarında her zaman at ve eşek kullanılır” dedi.