Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Tecno, geçtiğimiz gün Hindistan'daki en yeni Pop serisi telefonunu 5 Pro'yu tanıttı. Giriş seviyesi telefon, 6.52 inç FHD+ ekran, MediaTek'in Helio A22 yonga seti ve 6.000 mAh'lik devasa bir pil getiriyor. Telefon, kutusundan Android 11'i (Go Edition) ve Tecno'nun kendi işletim sistemi olan HiOS 7.6 ile çalışıyor.

Tecno, giriş seviyesinde yer alan Pop 5 Pro'yu, bir giriş seviyesindeki telefon modeline göre oldukça iddialı özellikleri ile duyurdu. Cihazın arka bölümünde bir AI kamera yardımcısı ve LED flaşın yanında bir 8MP ana kamera yer alırken, selfie kamerası olarak 5MP değerinde bir kamera kullanılmış. Telefonun devasa 6.000 mAh kapasiteli bataryası ise, 54 saat konuşma süresi ve 120 saatin üzerinde müzik dinleme için yeterli olduğu belirtildi. Telefon 3GB RAM ve 32GB depolama alanı ile geliyor ve IPX2 sıçramalarına karşı dayanıklı.



Bu arada bilmeyenler için belirtelim;
IPX2: 15 dereceye kadar eğik iken damlayan su damlalarına karşı korumalı. IPX3: Yağmura ve 60 derece açıyla püskürtülen suya karşı korumalı. IPX4: Su sıçramasına karşı korumalı. IPX5: Hortumdan gelen su gibi tazyikli sulara karşı korumalı.

Atlantik Mavisi, Buz Mavisi ve Okyanus gibi renk seçenekleri ile satışa sunulacak olan Tecno Pop 5 Pro modeli, Hindistan'da 8.499 INR (114 $) fiyat etiketi ile satışa sunuluyor. Tecno'nun rakiplerine karşı pastadan pay kapmak için oldukça iddialı bu giriş seviyesi modelinin Türkiye'de satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor.