Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

TCL, Project Chicago adı altında katlanabilir bir cihaz piyasaya sürmeyi planlıyordu. Özellikle son zamanlarda ortaya koyduğu prototipler büyük beklenti oluşturmuştu. Ancak şirketin bu yolda devam eden süreci bazı sorunlar nedeniyle iyi sonuç vermedi.

TCL'nin piyasadan çekilmesinin nedeninin Samsung Galaxy Z Flip 3 ve Z Fold 3'ün piyasaya sürülmesi olduğu iddialar arasında. Bunun nedenlerinden birinin, şirketin bu telefonları karşılayabilecek ucuz ve rekabetçi bir cihaz ortaya çıkaramaması olduğu düşünülüyor.



TCL, katlanabilir bir telefon için henüz doğru zaman olmadığına inanıyor. TCL Pazarlama Müdürü Stefan Strait, "Birisi 800 dolar harcayabiliyorsa, 1.000 dolar harcayabilir." dedi. Kullanıcılar büyük olasılıkla yıllardır tanıdığı ve güvendiği markaya gidecektir." dedi.

TCL ayrıca çip sıkıntısı nedeniyle Project Chicago adlı katlanabilir bir telefon projesi için zamanın doğru olmadığını belirtti. Bu özel kararın Samsung'un Unpacked etkinliğinden çok önce alındığını açıkladı.

TCL'nin önümüzdeki 12-18 ay içinde katlanabilir bir telefon piyasaya sürmeyeceği bazı kaynaklar tarafından doğrulandı. Ancak, bir noktaya dikkat çektiler. Şirketin Project Chicago adlı projesi, tekrar akla geri geldiğinde bu yeni bir cihaz tasarımı olarak sunulacak.



TCL, tüm bu katlanabilir telefon duyurularının üzerine farklı kategorilerde ve fiyat aralıklarında 5G cihazlarını tüketicilere sunmayı planladığını açıkladı. Ayrıca 5G girişiminde herkes için rol oynamaya devam edeceklerini de belirttiler.

TCL gelecekte katlanabilir telefonlarını piyasaya sürecek mi? TCL hala katlanabilir telefon için bir gelecek olduğuna inanıyor, bunun için Project Chicago projesini başlatmıştı. Bunu bir başarısızlık olarak görmüyorlar. Ancak kitlelerin henüz şirketten böyle bir girişim beklemediğini vurguluyorlar.