Vali Coş"u köylere götürülecek hizmetler konusunda imza vermemekle suçlayan CHP"li meclis üyeleri, bıçak kemiğe dayandığını belirterek, Valiyi Şiddetle kınadıklarını dile getirdiler. Bazı CHP"li meclis üyeleri Vali Coş"un hizmetler konusunda imza vermemesine yaklaşan referandumla ilişki kurarken; AK Parti"li meclis üyeleri, CHP"li üyeleri üsluplarını düzeltmesi konusunda uyardılar.
Aydın İl Genel Meclisi"nde Vali tartışmaları bitmek bilmiyor. Daha önce Vali Hüseyin Avni Coş"un daire müdürlerine basına konuşma yasağını eleştiren ve daha sonra hizmetler konusunda imza vermemekle suçlanan Vali Hüseyin Avni Coş, bu kez yine köylere hizmet götürme konusunda imza vermediği gerekçesiyle sert bir dille eleştirdiler.

"İMZALARIN ATILMAMASI SİYASİ"
İl Genel Meclisi Toplantısında Vali Hüseyin Avni Coş"u başından beri en sert dille eleştiren CHP Nazilli Meclis Üyesi Adem Vurmaz"in gündeminde bugün yine Vali Hüseyin Avni Coş vardı.
Haziran ayı olmasına rağmen Köylere gönderilecek ödenekler konusunda hala imza alamadıklarını kaydeden Vurmaz, imza alamamalarına Eylül ayında yapılacak olan referanduma bağladı. Vali"nin imza atmamasını "siyasi" bir hareket olarak nitelendiren Adem Vurmaz, “Çalışmalarımız üzerinde siyasi ayak oyunları yapılamaya çalışılıyorsa, bunu bilmek bizim hakkımız. Eğer Vali hizmetlerimizi engellemeye çalışıyorsa bunu bertaraf etmek bizim görevimiz. Devletin paralarıyla hazırlanan raporların hayata geçtiğini görmek istiyoruz. Daha önceki Valimiz Mustafa Malay"ın tutumuyla Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş"un tutumu maalesef farklılık gösteriyor. Geçtiğimiz yıl seçim öncesi köylere ayrılan ödenekler Ocak ayında gönderilmiş. Bu belgelerle sabit. Fakat bu yıl Haziran ayına geldik hala onay imzası bekliyoruz. Bu tutum dolaylı yoldan siyasi bir harekettir. Referandum öncesi biz halkın önüne çıkacağız, köylere gideceğiz. Biz köylüye ne diyeceğiz. "Biz size şu hizmeti yaptık. Sizden "Hayır" oyumu istiyoruz diyeceğiz" köy ödeneklerini köylere dağıtmadan biz köylünün önüne çıkamayız. Bu vali"nin tutumunu sorgulamamız gerekmektedir” dedi.
Adem Vurmaz"ın konuşması üzerine meclis başkanlığından söz isteyen AK Parti Kuşadası Meclis Üyesi Ali Metin Akar, Meclis üyelerini uyararak, “Lütfen arkadaşlar bu ilin bir mülki amirine karşı konuşurken, üslubumuzu biraz daha düzeltelim. Biraz daha sakin olup düşüncelerimizi o şekilde dile getirirsek inanıyorum ki bizden hizmet bekleyen kesimlere daha iyi hizmet ederiz” ifadelerini kullandı.

"BIÇAK KEMİĞE DAYANDI"
Mecliste yaşanan "Vali" tartışması devam ederken söz isteyen CHP Aydın Merkez İlçe Meclis Üyesi Semra Konaklı da, Vali"yi daha önce imzalar konusunda ziyaret ettiklerini her defasında imza verme sözü aldıklarını kaydeden belirterek, “Daha önceki ziyaretlerimizde Sayın Valimiz parke taşı döşemelerinin kış aylarında yapılamayacağına gerekçe göstererek imza vermediğini belirtmişti. Şimdi kış ayları da bitti. Parke taşı yardımları ve diğer yardımlar için daha ne kadar bekleyeceğiz. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Parlamento önemli deniliyorsa, ve artık yerelden idare edilmesi en doğru olanı ise ve de bizler yerel milletvekili gibi düşünülüyorsak bu sözlerimizin bir değeri olmasını ve bütün ilgililerin dikkatini çekmesini, önemsenmemizi diliyorum” şeklinde konuştu.
CHP İncirliova İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Çelik ise, kendilerinin oyalandığını iddia ederek, “Vali Beyi şiddetle kınıyorum. Maalesef kendileri 6 aydır köy muhtarlarını bizleri ve bu kurumu oyalıyor” şeklinde konuştu.
Toplantı"da "Vali" tartışmalarına katılmayan MHP"li meclis üyeleri adına söz alan MHP Köşk İl Genel Meclisi Üyesi Hayri Güleç de, ortada bir haksızlık var ise bunun bütün partiler tarafından dile getirilmesi gerektiğini dikkat çekti. Bu konu üzerine meclisteki partilerin temsilcilerinin bir araya gelerek Vali"yi ziyaret edilmesi gerektiğini kaydeden Güleç, Valiyi ziyaret edilip sorununun çözülmesi konusunda adım atılması önerisinde bulundu.
Toplantıda konuyla ilgili son bir söz isteyen Adem Vurmaz, gelecek ay toplantılarında Vali Hüseyin Avni Coş"u meclis toplantısına davet ederek, “Bir dahaki toplantıya Vali Bey"i de davet edelim. Görüşlerimizi karşılıklı konuşalım" dedi.
Vali"ye olan eleştirilen ardı arkası kesilmek bilmemesi üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren devreye girerek toplantının bu bölümünü kapattı. iha