Tariş Aydın Pamuk Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri kooperatif binasında basın toplantısı düzenleyerek birlik hakkında şikayetlerini dile getirdiler. Birliğin kendi bilgileri olmadan çeşitli konularda karar verdiğini ifade eden Tariş Aydın Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Başaran, “Bizim bilgimiz dışında pamuk alımı yapılacak dönem öncesi 7 çalışanımızdan 6"sının merkez tarafından atama yoluyla yerleri değiştirildi. Çalışanlarımızın atamaları için bana gelen tebliğleri tebellüğ edip onaylamadım. 1 Eylül"de yapılacak olan Aydın Tariş Pamuk Kooperatifi"nin olağanüstü genel kurulunda gerekirse, bir ilki yaparak Tariş Pamuk Birliği"nden ayrılma yoluna gideceğiz” dedi.
Birliğe bağlı kooperatiflerin bugünlerde pamuk alım sezonuna hazırlandığını kaydeden Nizamettin Başaran, pamuk alımlarının bir buçuk ay sonra başlayacağını belirtti. Sezon hazırlıklarının tayini istenen personel tarafından yapıldığını dikkat çeken Başaran, “Eksiklikler ve yapılması gerekenler tayini istenen personel tarafından bilinmektedir. Yeni gelen personel doğal olarak her konuda kooperatife bir uyum süreci yaşayacaktır. Bu nedenlerden dolayı, fiili kadromuzun boşalt-doldur yapılarak değiştirilmesi sonucu kampanya sezonunda Kooperatifimizde ciddi sıkıntılar yaşanacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
"BİRLİK BORÇ BTAĞINDA"
1 Eylül"de olağanüstü kongre yapacaklarını dile getiren Nizamettin Başaran, Tariş Pamuk Birliği"ne mali konularda yetki devrinin üyeler tarafından verilmediğini belirterek, “Birliğin nasıl yönetildiğini takip ediyoruz. Birlik borç batağında. 1 Eylül"deki olağanüstü kongreye kadar süreç nasıl işleyecek göreceğiz. Bundan sonra birliğimizin tavrı önemli. Bağımsızlığımızı ilan etmek sadece bizim kararımız ile olmaz. Buna bin 100 üyemizle hep birlikte karar veririz. Bağımsızlığımızı ilan ettiğimizde ayakta durabilecek kapasiteye sahibiz. Birliğin, bize uyguladığı psikolojik baskıyla nereye varılabileceğini bilmiyorum” dedi.
"BİRLİK KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL"
Tariş Aydın Pamuk Kooperatifi eski Başkanı Deniz Atay ise Ege Pamuk Birliği"nin Genel Kurulu"nda seçilen Birlik yönetimini desteklemediklerini dikkat çekerek, “O zaman yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu bugüne kadar ki uygulamalardan görüyoruz. Bu birlik kimsenin babasının çiftliği değil. Birliğin her yaptığı işi takip edip, basınla paylaşacağım. Birlik yönetimi keyfi hareket ediyor. Birlikten ayrılmak hem çok kolay, hem de çok zor” şeklinde konuştu. iha