Belçika'nın başkenti Brüksel yakınlarındaki Marche-en-Famenne kasabasında faaliyet gösteren Saint-Laurent Lisesi Orta 3'üncü sınıf öğrencileri, tarih dersinde öğrendikleri Ege uygarlıklarını yerinde görmek için eğitim gezisi düzenledi. Bodrum Turgutreis Turizm'in organizasyonu ile 7 öğretmen ve bir doktor eşliğinde ülkemize gelen 150 konuk öğrenci Kuşadası'nı çevre gezileri için üs olarak kullandılar.
Kuşadası Rehberler Derneği (KURED) üyesi rehberler eşliğinde Efes, Didim, Priene ve Milet ören yerlerini gezen öğrenciler, antik çağlarda yukarıda adı geçen kentlerle birlikte İonia Konfederasyonu'nu oluşturan, Yunanistan'ın Samos adasında ve Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda da incelemelerde bulundular.
Tarih dersinde teorik olarak gördükleri kültür mirasını uygulama gezisi ile pekiştiren öğrenciler bu arada eğlenmeyi de ihmal etmediler, tarihi eserlerle birlikte bol bol hatıra resmi çektiren konuk öğrencilere, sesi Fransa'yı bu sene Eurovision'da temsil edecek ünlü Fransız şarkıcı Patricia Kaas'a tıpatıp benzeyen Marie Houyet isimli arkadaşları Efes ve Milet antik tiyatrolarında birer mini konser verdi.
Grubun Belçika doğumlu Türk öğrencisi Levent Tek, Selçuk İsa Bey Camii'nde arkadaşlarına kuran okudu, namazın nasıl kılındığını gösterdi. Arkadaşları, Levent'in İslam dinine ilişkin açıklamalarını ve namaz kılışını fotoğrafladılar ve videoya çektiler.