AYDINPOST HABER SERVİSİ-Aydın merkezde yapılan pek çok ankette ciddi oy oranıyla seçmen karşısına çıkan Belediye Başkanı İlhami Ortekin, pek çok yorumcuya göre son viraja en avantajlı giren tek aday olarak görülüyor.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye"de yaptığı araştırma sonuçlarıyla gündeme damga vuran Tarhan Erdem"in de NTV'deki programında Aydın"da kazanabileceğini bahsettiği Demokrat Parti adayı İlhami Ortekin, rakiplerine oranla daha çok avantaja sahip olarak nitelendiriliyor.
Hüseyin Aksu"nun belediye başkanlığından istifa etmesinin ardından göreve seçilen ve 7 yılı geride bırakan Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Akşam gazetesi, Konda ve Yenivizyon araştırma şirketlerinin sonuçlarına göre seçmenin birinci tercihi olarak çıkıyor.
Aydınpost"un da yaptığı son mahalle bazlı taramalarda da birinci çıkan İlhami Ortekin"in kişisel olarak güçlü bir seçmen kitlesini oyuna sahip olduğu düşünülüyor.
Seçime saatler kala anketlerde birinci çıkan İlhami Ortekin, 2004 yerel seçimlerinde rekor bir oyla kazanan isim olmuştu.