Ülke Genelinde gelen 80 toplum gönüllüsü aynı zamanda Toplum Gönüllüleri Didim Koordinatörü Samet Koçer tarafından Apollon Tapınağı hakkında bilgilendirildi.
Düzenlenen gezi ve çöp toplama çalışması hakkında bilgiler veren Toplum Gönüllüleri Didim Koordinatörü Samet Koçer “Türkiye genelindeki çeşitli Üniversitelerden gelen tplum gönüllüsü 80 arkadaşımızla belirli programlar yaptık. Bu anlamda ilk olarak Nazilli"de engellilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirmek için yürüyüş yaptık. Bunun dışında Söke"ye bağlı bir belde de okul boyama ve tadilatı yapacaktık ama okul yönetimi ve köy muhtarının karşı çıkması sebebiyle bu çalışmayı yapamadık. Ardından Didim Belediyesi ve Didim Ticaret Odası ve özel bir firmanın da destekleriyle Didim"e geldik ve burada Apollon tapınağı çevresinde çöp toplama çalışması yaptık. Bundan sonra Didim"de bulunan ve 3.koy olarak adlandırılan yerden başlayarak Tuntaş Oteline kadar bulunana sahil şeridinde çöp toplama çalışması yapacağız” dedi.
Toplum Gönüllüleri İzmir Koordinatörü Müge Kılınç ise toplum gönüllülerinin sosyal bir çalışma yapmasının dışında ilk kez değişik yerlere giden diğer toplum gönüllüleri aracılığıyla da bir nevi kültür tanıtımı da yaptığını söyleyerek “Aydın, Nazilli ve Didim"de yaptığımız bu çalışmalar ilk kez katılan arkadaşlar var. Bu arkadaşlar toplumsal çalışmanın dışında gitmedikleri yerlere ilk kez gidenler var. Örneğin Apollon Tapınağını duyan fakat görmeyen arkadaşlar bu sayede burayı gördüler ve gittikleri yerlerde Didim"i de tanıtacaklar. Bir nevi kültür elçiliği de yapmış olacaklar” diye konuştu.
Sakarya"dan gelen Toplum Gönüllüsü Üyesi Çağla Altıntuğ ise “Bizler ilk kez bu tür bir çalışmanın içerisine girdik. Ayrıca ilk kez Didim"e gelen birisi olarak buranın tanıtımını da gittiğim yerler de yapacağım. Bu anlamda bu tür çalışmalar önemli” dedi.