Son dönemde artan terör olaylarına işaret eden MHP"li Taner, “Son günlerde güvenlik güçlerimize karşı yapılan terör saldırıları sonucu Hakkari"nin Şemdinli ilçesi Gediktepe"deki askeri birliğimize yapılan kanlı terör saldırısında 11 askerimizin, İstanbul Halkalı"da askeri personeli taşıyan servis aracına düzenlenen bombalı saldırı sonucu 5 askerimizin şehit ve 1 asker çocuğunun hayatını kaybetmesi ve Elazığ"da iki askerimizin şehit bir vatandaşımızın hayatını kaybetmiş olması neticesinde son iki ayda teröre 49 şehit vermiş olmamız Türk milletinin yüreğini derinden yaralamıştır.
Memleketim Aydın"da da acıyı yüreğimizin en derinliklerinde yaşayarak 14 Haziran 2010 günü Sökeli şehidimiz Mehmet Ali Birlik"i 21 Haziran 2010 Pazartesi günü Tepecikli şehidimiz Mehmet Ali Tosun"u son yolculuğuna uğurlamayı Aydınlı hemşerilerimin yoğun katılımı ile gerçekleştirdik.
Ancak; İstanbul ve Elazığ"dan gelen acı haberlerle üzüntümüz bir kat daha artmıştır. Şehitlerimize Cenab-ı Allah"tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.
Şehit cenazelerinde atılan sloganların son dönemde tartışma konusu olduğunu anımsatan Recep Taner, “PKK lehine sloganlar atarak sokakta bölücülük yapanlardan, polise taş atan çocuklar ceza almasın diye yasa çıkartılırken rahatsız olmuyorsunuz da, Türkiye"nin dört bir yanında şehit cenazeleri kaldırılırken şehitlerimizi son yolculuğuna uğurlamaya gelen vatandaşlarımızın artan şehit cenazelerinden dolayı haklı tepkileri olan "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Ne Mutlu Türküm Diyene" diyerek slogan atmalarından niye rahatsız oluyorsunuz? Akan kanı durdurmak iktidarın görevidir. Resmi rakamlara göre 2002 yılında teröre 6 şehit verdik. İktidarı sıfır terörle teslim aldığınız. Ancak 8 yıllık iktidarınız döneminde şehit sayısının 800 civarına ulaşmasının nedeni iktidar olup muktedir olamamanız değildir de nedir? Bebek katilinin talimatları örgüte gitmekte, örgüte ait internet sitelerinde avukat görüşme notları olarak yayınlanmaktadır. AİHM dâhil tüm davalar bittiği halde neden devamlı olarak avukatları yanına gitmekte ve avukatları aracılığıyla talimatların örgüte iletilmesine müsaade edilmektedir? Daha sı canı sıkılmasın diye yanına mahkûm arkadaş gönderiyor, yerini beğenmedi diye daha geniş ve lüks koğuş yapıyorsunuz" şeklinde konuştu.
Türkiye'de bir erken seçimin gerekli hale geldiğini öne süren Taner, şunları söyledi: "Türkiye"nin içinden geçmekte olduğu kriz ve kaos ortamından çıkabilmesi için acilen Türk Milletinin hakemliğine başvurarak TBMM"de erken seçim kararı almalıdır”