Oyun bilgisayarları genelde RGB renk aydınlatmaları, büyük ve iri gövdeleri, sert tasarımları ile bilinir. Bu alanda uzun yıllardır üretim yapan Monster Notebook, oyun bilgisayarı konusunda uzman markalardan biri. Monster'ın aynı zamanda iş dünyasına yönelik çözümleri de var. Huma serisi markanın iş dünyasına yönelik ürünlerini topladığı model ailesi. Bu ailede biri 14 (H4) diğeri ise 15.6 inç (H5) olan iki seri bulunuyor. Test ettiğimiz model ise ailenin H5 serisine ait.

Magnezyum alaşımlı bir gövdesi bulunan bilgisayar koyu giri olarak tanımlayabileceğimiz bir renge sahip. Bilgisayarda standart Q klavyenin hemen altında touchpad yer alıyor. Bu touchpad'i sağ üst köşesine tıklayarak kapatabiliyorsunuz. Bilgisayarın sağ yan yüzünde güç girişi, HDMI çıkışı, USB Type-A ve USB Typ-C bağlantısı yer alıyor. Sol tarafında ise Kensinton kilidi, ethernet bağlantısı, 2 adet USB Type-A bağlantı, 3.5 mm kulaklık/mikrofon yuvası ile microSD kart okuyucu yer alıyor.



15.6 inç Full HD IPS mat bir ekranı bulunan bilgisayar gücünü dokuzuncu nesil Intel i7 9750H işlemciden alıyor. Bu işlemciye 16 GB RAM ve 512 GB OCZ RC500 M.2 SSD eşlik ediyor. Windows Hello desteği bulunan bir webcam ile donatılmış olan bilgisayarda Gigabit ethernet, 2 adet USB 3.0, 1 adet USB 2.0 ve 1 adet USB Type-C portu yer alıyor. Ekran kartı tarafında ise 4GB GDDR5 nVIDIA GeForce GTX1650 128-Bit DX12 ekran kartı bizleri karşılıyor. Gördüğünüz gibi donanım üst düzey tutulmuş. 

Bilgisayarda kullanılan donanım komponentleri güçlü olunca performans da o oranda yüksek oluyor. Yaptığımız performans testlerinde bu bilgisayar bizleri üzmedi. PC Mark testinden 4151 puan aldı. Ayrıca huma H5 V1.2'nin SSD diskini ve microSD kart okuyucusunu da test ettik. SSD diski saniyede 2760 MB okuma, 1926 MB yazma hızına ulaşırken , microSD kart okuyucuda bu rakam 28 MB okuma, 16 MB yazma olarak gerçekleşti. 



Oyunlarda da harici ekran kartı sayesinde üst düzey bir performans sunuyor. Zaten bu ekran kartı ve donanımla beraber bizi yarı yolda bırakmaması gerekiyordu. Öyle de oluyor. 

Monster Huma H5 V1.2 pil ömrü
Aydınlatmalı bir klavye ile gelen bilgisayar özellikle iş dünyasının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmış. Monster Huma H5 V1.2'nin en önemli özelliklerinden biri ise 91.2 Wh gücünde devasa pili. Bu pil cihaza 7-8 saatlik bir kullanım imkanı sunuyor ki neredeyse tüm gün boyunca şarj takmadan kullanabileceğiniz anlamına geliyor.



Biz kullanım testlerinde çok rahat bir şekilde 6-7 saati bulan bir kullanım süresine ulaştık. Ayrıca yaptığımız sentetik testlerde de bu rakamları doğruladık. PCMark Battery testinde Modern Office senaryosunda 11 saat 6 dakika gibi bir değer bulduk. Gaming senaryosunda ise 3 saat 44 dakikalık bir pil ömrü bizleri karşılıyor. 



Monster Huma H5 V1.2 özelleştirme seçenekleri

Monster Huma H5 V1.2
'yi isterseniz 32 GB RAM ve farklı depolama seçenekleri ile de almanız mümkün. Bilgisayarın üzerinde ikinci bir M.2 SSD yuvası bulunduğundan bu slotu da satın alırken kullanmanız mümkün.



Bizim test ettiğimiz sürüm standart donanımlara sahipti. İsterseniz farklı seçenekleri de Monster internet sitesinden belirleyebiliyorsunuz. Test ettiğimiz bu sürüm bilgisayarın minimum konfigürasyonu olarak tanımlanıyor. Daha üstüne çıkmak size kalmış. 

Diğer modeller de olduğu gibi Monster Huma H5 V1.2'yi FreeDos olarak alıyorsunuz. Yani işletim sistemi olarak Windows standart olarak gelmiyor. Ama isterseniz ek ödeme yaparak Windows 10 Home ya da Pro seçeneği ile satın almanız da mümkün. 

Monster Huma H5 V1.2 kamerası


Bilgisayarın kamerası aynı zamanda Windows Hello desteğine sahip. bu sayede yüzünüzü tanıtarak Windows'un açılmasını sağlayabiliyorsunuz. Bu öellik kamerası olan her bilgisayarla çalışmadığı için cihazda kızılötesi algılayıcıların olması gerekiyor. Monster da bu algılayıcıları koymuş.

Monster Huma H5 V1.2 fiyatı


Biz bu testi yaptığımız 8 Mayıs 2020 itibariyle bilgisayarın fiyatı 9.499 TL idi. Sunduklarına göre fiyatın normal olduğunu belirtelim. Ne yazık ki iyi bir dizüstü bilgisayar artık bu rakam civarında satılıyor. Döviz kurunun en çok vurduğu sektörlerden biri teknoloji ve bilişim oldu.  



deneyimlerimizi aktardığımız Monster Huma H5 V1.2 incelemesini aşağıda izleyebilirsiniz:

Destek olmak için Teknolojioku YouTube kanalımıza abone olabilir ve videolarımızı beğenebilirsiniz.

Sonuç olarak Monster Huma H5 V1.2 iş ve eğlenceyi bir arada sunan bir model olmuş. hem güçlü olsun, hem oyun oynatsın ama oyun bilgisayarı gibi görünmesin diyenler için biçilmiş kaftan. 

 Monster Huma H5 V1.2