Nazilli"de bulunan ve 76 hafif düzeyde zihinsel öğrenciye eğitim veren Nazilli İlköğretim ve İş Okulu 12. Sınıf öğrencilerinden Alev Acar, Murat Menteş ve Nazlı Hasköy eğitmenleri Ayten Bilgin ile Zafer Yıldız gözetiminde Atatürk ve Nimet Çubukçu Portresi yaptılar. Un, alçı, tutkal ve toz boya kullanarak mozaik hamuruna dönüştürdüklerini ve bu hamurları renklendirerek oluşturdukları mozaik taşlarını bir araya getirerek portreyi tamamlayan öğrenciler, eserlerini Bin TL"ye Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık"a sattılar.

BAKAN NİMET ÇUBUKÇU UNUTULMADI
Zihinsel Engelli öğrencilerin Atatürk portresinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu"nun da portresini tamamladıklarını ve portreyi Ankara"ya gidecek olan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile kendisine göndereceklerini söylediler. Milli Eğitim"e verdiği hizmetlerden ve Zihinsel Engelli Okullarına verdiği destekten dolayı Bakan Çubukçu"ya da portre yaptıklarını belirttiler.

TABLONUN ÇERÇEVESİ DAHİ ENGELLİLERDEN
Nazilli İş Okulu Seramik Atölyesi Eğitmeni Ayten Bilgin, öğrencileri ile gurur duyduğunu söyleyerek, “Öğrencilerimizin hazırladıkları tablolar yüzde yüz kendi imalatlarıdır. Hazır mozaik taş kullanmadılar. Un, alçı, tutkal ve toz boya kullanarak oluşturulan mozaik taşlarını bir araya getirerek portreyi tamamladılar. Tabloların çerçevelerini de yine atölyemizde ağaçları eskitme yaparak oluşturduk. Atatürk Tablosu"nu Belediye Başkanı Haluk Alıcık"a Bin TL"ye sattık ve tutarı Okul Aile Birliği"ne teslim ettik. Okul Aile Birliği de bizim atölyede ihtiyacımız olan malzemeleri karşıladı” dedi. iha