Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde oturan Metin Elekçi, Eğridir Gölü'nden tuttuğu sülükleri semt pazarlarında satarak geçiniyor. Tanesi 3 ile 5 TL arasında değişen fiyatlarla çarşı ve pazarlarda satılan sülükler Aydın’da bazı kişilere şifa olurken bazı kişilere de ekmek oluyor. Kullananlar faydalı olduğunu belirtirken, sağlık camiasının tavsiye etmediği tedavi yöntemi ise asırlardır uygulanıyor.
Aydın ve çevresinde 37 yıldır sülük satarak geçimini kazanan Metin Elekçi, haftanın 5 günü çarşı Pazar dolaşıp sülük satarak geri kalan 2 günü ise Eğridir Gölü’nde sülük toplayarak geçirdiğini söyledi. Sülükle tedavi olan binlerce hastasının bulunduğunu söyleyen Elekçi, sülük sayesinde de ekmek yiyen yüzlerce kişinin bulunduğunu belirtti. Aile olarak geçimlerini Eğridir Gölü’nden topladıkları sülükleri satarak sağladıklarını belirten Metin Elekçi, mayasıl, romatizma, egzama, varis, göz damarı hastalıları ve kan çıbanı gibi hastalıkların yüzyıllardan beri sülükle tedavi edildiğini iddia etti.
Sülükle tedavinin Türkiye’nin birçok yerinde yaygın olduğunu hatta zaman zaman Almanya’ya bile sülük gönderdiklerini belirten Elekçi, “37 yıldır sülük satıyorum. Bugüne kadar tedaviden memnun olmayan hiçbir hasta çıkmadı. Kimseye de sülük alın demiyoruz. Hastalar bizzat kendileri gelip alıyor. Özellikle mayasıl ve kan çıbanı gibi hastalıkların en iyi tedavisi sülükle oluyor. Vücuttaki mayasıllı veya kan çıbanı olan bölgedeki mikroplu kanlar sülükler tarafından emiliyor. Hasta bu şekilde hiç acı çekmeden ağrılarından kurtuluyor. Nazilli, Aydın, Köşk aklına gelen her yerde semt pazarlarında sülük satıyoruz” dedi. 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png