Zemin etüt çalışmaları son aşamaya gelen Gölet Projesi'nin ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi. Projenin ilçenin tarımsal kalkınması ve gelişmesinde büyük önem taşıdığını belirten Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Kaymakam Cevdet Ertürkmen, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Gültekin Kılınç'a proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Haftada bir gölet yapılacak alan giderek çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ertegün Ünal, projenin tamamlanması ile Sultanhisar'da yaklaşık 5 bin dönüm tarım alanının cazibeli su ile sulanacağını belirtti. 

Gölet Projesinde devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Ertegün Ünal, “30-40 metre yükseklikte yapılacak olan gölet için Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatı ve 2012 yılı projesinde yer almasıyla çalışmalara hız verildi. 2 milyon 250 bin metreküp su tutacak olan göletten yaklaşık 5 bin dönüm arazinin cazibe ile sulanması hedefleniyor.Bu proje kapsamında zemin tahlil ve havza çalışmaları 2 yıldır devam etmekteydi. 31 Mart’a kadar sondaj çalışması bitecek olup Gölet Projesinin ihalesi DSİ tarafından yapılarak 2012 yılı itibarı ile inşaatı başlayacak” dedi.
Doğal kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesi için gayret gösterdiklerini belirten Başkan Ünal, “Bu güne kadar Malgaç Çayı'nın taşıdığı su göz göre göre akıp gidiyordu. Yaz mevsiminde de çiftçimiz su diye kıvranıyordu. Bu proje ile artık yazın suya kavuşacağız. Bu proje halkın 100 yıllık beklentisidir" diye konuştu.