Teknoloji alanında pek çok sektörde boy gösteren Xiaomi, giyilebilir teknoloji alanında da önemli atılımlar yapmıştı. Mi Band serisi ile hayli uygun fiyatlara milyonlarca kişiyi akıllı bileklikle tanıştıran Xiaomi, yarın yeni bir model daha tanıtacak.

Çin kaynaklı bilgilere göre Xiaomi yarın (yani 3 Nisan) Mi Band 5 modelini tanıtacak. Mi Band 5 de serinin diğer modelleri gibi hayli uygun bir etikete sahip olacak.



1.2 inçlik renkli OLED ekranla gelecek olan akıllı bileklikte NFC desteği de yer alacak. Üstelik bu sefer sadece Çin’de değil tüm global pazarda bu özellik desteklenecek.

Sensor tarafında bir önceki nesle oranla daha gelişmiş teknolojilerin kullanılacağı Mi Band 5 yine hayli uygun bir etikete sahip olacak.

Çinli kaynaklar Xiaomi Mi Band 5 fiyatı için 25 dolarlık bir etiket ön görüyorlar. Muhtemelen Xiaomi Mi Band 5 Türkiye fiyatı da 200 TL civarında olacaktır. Malum son dönemde dolar önemli ölçüde arttı. Dolayısıyla bu kur artışının telefon ve akıllı bileklik fiyatlarına da yansıması olacaktır. Yine de 200 TL’nin Mi Band 5 gibi bir bileklik için hayli makul olduğu söylenebilir.