Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Bu yılın başlarında Netflix, popüler serisine dayalı oyunların piyasaya sürülmesiyle oyun pazarına girme planını resmen açıklamıştı. Şimdi, bir başka sevilen dizi olan Squid Game, oyuncu kadrosuna giriyor gibi görünüyor.

Çevrimiçi video akışı platformunun Asya Pasifik içeriğinden sorumlu Başkan Yardımcısı Minyoung Kim, Hollywood Reporter ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda dünya çapında başarı yakalayan başarılı seriyi bir video oyununa dönüştürme olasılığından bahsetti.



Şu an itibariyle, Güney Kore dizisinin ikinci sezonu da hakkında da görüşmelerde bulunuyor. Netflix'in üst düzey yetkilisi, şirketin olasılığı "değerlendirdiğini" doğruladı.

Dizinin bir video oyununa dönüştürüldüğü haberi, gösterinin dünya çapında büyük bir başarı kazanmasıyla geldi. Minyoung Kim, diziyi bir video oyunu formatına dönüştürmek için talepler aldığını bile sözlerine ekledi. "Kurumdan tüketici ürünleri departmanından, oyun grubundan ve diğer uluslararası ekiplerimizden çok sayıda ama mutlu talepler alıyoruz" dedi. Yönetici ayrıca, ekibin gelecekteki girişimleri için de bir yol haritası oluşturmaya çalıştığını doğruladı. "Ekibimin rolü, gerçekten tüm bu fırsatlara birlikte bakmak, Squid Game için bu yol haritasını oluşturmaktır" ifadelerine yer verdi.

Ek olarak, Minyoung Kim, oyun versiyonlarını da yaparak izleyicilerin içeriklerine olan ilgilerini artırmayı amaçlıyor. “Hedef kitlemizi artırmak için izleyicilerimize neler sunabileceğimizi gerçekten araştırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.