Spotify aylık aktif kullanıcı sayısı 320 milyona ulaştı. Ücretli abone sayısı ise 144 milyona çıktı. Veriler ise platformun 2020 yılının üçüncü çeyreğine ait finansal raporunu yayınlaması ile ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük çevrim içi müzik dinleme platformu Spotify, 2020’nin bitmesine aylar kala yılın üçüncü çeyreğine ait finansal raporunu açıkladı. Son verilerde yer alan kullanıcı sayılarına bakıldığında ise, kullanıcı ve abone sayısındaki artışın, Spotify’ı rakipleri Amazon Music ve Apple Music’in bir hayli önüne taşıdığını söyleyebiliriz.

Spotify’ın rakiplerinin kullanıcı sayılarına göz atacak olursak ise, geçtiğimiz Ocak ayına ait verileri dikkate aldığımızda; Amazon Music neredeyse tamamı ücretli 55 milyon aboneye sahipti. Promosyonlar ve denemeler hariç ücretsiz bir paketi bulunmayan Apple Music’in abone sayısı ise geçtiğimiz yıl verilen rakamlara göre 60 milyon seviyesindeydi.

Popüler dijital müzik akışı platformu Spotify, 2020 yılının üçüncü çeyreğine ait finansal raporunda yer alan verilere göre, şu anda aylık toplam 320 milyon aktif kullanıcıya sahip. Bunun yanı sıra platformdaki ücretli abone sayısı 144 milyona yükselmiş durumda.

Dijital müzik platformu Spotify, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde 248 milyon milyon aylık aktif kullanıcı sayısına sahipti. Açıklanan verilere göre Spotify aylık aktif kullanıcı sayısı son 1 yıl içinde yüzde 29 oranında arttı. 

Platformdaki toplam podcast sayısının 1.9 milyona ulaştığı belirtilirken, aylık kullanıcılarının yüzde 22’sinin podcast dinlediği ifade edildi. Bu oran bir önceki çeyrekte yüzde 21 seviyesindeydi.

Aktif kullanıcı sayısındaki artış için gösterilen ana sebep ise, Hindistan’daki reklam kampanyası ve Spotify’ın Rusya ve etrafındaki 12 ülkede faaliyete geçmesi olarak öne çıkıyor. Şirket, Rusya’nın en başarılı çıkış performansının sergilendiğini ifade etti.