Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

‘Pucca’ ismiyle tanınan sosyal medya fenomeni Pınar Yıldırım hakkında hapis cezası işlemi başlatıldı. Sebebi ise Yıldırım'ın yaptığı bir twitter paylaşımı. Bu paylaşımda Yıldırım hakkında “halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

İddianame Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlandı. Pınar Yıldırım'ın sosyal medya hesabından 19 Temmuz 2020'de yaptığı bir paylaşım ihbar edilmiş. Bunun üzerine de soruşturma süreci başlatılmış. Pucca takma adıyla ünlü Yıldırım'ın "erkeklerle ilgili" paylaşım yaptığı iddianamede belirtildi.



Pınar Yıldırım verdiği ifadesinde o dönem eski eşi Osman Karagöz ile evli olduğunu belirtti. Bu paylaşımını da eski eşine yönelik yaptığını duyurdu. Yıldırım'ın ifadesine göre o sırada eski eşiyle tartışıp karşılıklı atışmalar yapıyorlarmış. Yıldırım bununla birlikte başka bir amacının olmadığını, attığı tweetin o dönem tepki almadığını idia ediyor.

Yıldırım suçlamayı kabul etmediği beyan etti. Yazdığı kitaplarla da oldukça tanınan Pucca'nın daha önce de bu tarz konularda adı geçmişti. Dava ile ilgili henüz net bir sonuç yok. İddianamede, Pınar Yıldırım'ın yaptığı paylaşım değerlendirildiğinde suç işleme kastının olduğunun anlaşıldığı belirtildi. Şüphelinin 'Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması talep ediliyor.