Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Görevdeyken ekip arabalarında cinsel aktivitede bulunan ve gelen çağrıları görmezden gelen polisler hakkında soruşturma başlatıldı. Disiplin kuruluna taşınan olay sebebiyle polis memurları istifa etti.

Her ikisi de evli ve çocuklu olan Polis Çavuş Molly Edwards ve Polis Memuru Richard Paton, gece bir dükkanda meydana gelen hırsızlık hakkında gelen çağrıya gitmedi. Çağrıyı görmezden gelen memurlar ilişkiye girdi. 



The Times'ın haberine göre, şüpheleri üzerinde toplayan polis memurlarının aracına dinleme cihazı takılmıştı. İlişkilerinin uzun süredir sürdüğü tespit edildi. Aynı memurlar aynı gün başka bir çağrıyı daha önemsememiş. Gece kulübünün dışında yapılan saldırı hakkında gelen çağrıyı önemsemedikleri tespit edildi. Başkalarıyla evli olan polislerin, 15 dakika olay yerine gitmek yerine cinsel ilişkiye girdiği belirlendi.

Birleşik Krallık'ın Surrey bölgesinde görev yapan iki polis tüm bu yaşananların ardından istifa etti. 30'lu yaşların sonlarında olan memurların bu davranışı sosyal medyada tepki topladı. Gün geçtikçe farklı olaylara şahit oluyoruz. Ancak bu kadarı da pes dedirtti. Daha önce Asya kökenli bir meslektaşlarına karşı da ırkçı söylemlerde bulunan memurlar bu durumun da üstünü örtmüş. Eğer istifa etmeselerdi kovulmaları yönünde karar verilen memurlar daha önce davranmış diyebiliriz. Siz bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bize bildirin.