Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

PlayStation 5, önemli bir dönüm noktasını geçti. Sony, konsolun 12 Kasım'daki ilk çıkışından sekiz ay sonra, 18 Temmuz itibariyle 10 milyon PS5 konsolu sattığını açıkladı.

Şirket, pandemi ile devam eden çip kıtlığı yüzünden başarı elde edemedğini düşünmüştü. Ancak şu anda PlayStation 5 Sony'nin bugüne kadarki en hızlı satan konsolu olmayı başardı. Sony tarihinde en hızlı satılan konsol PS5 oldu.



Satışlar lansmanından bu yana yavaşladı. Sony, 2020'de 4,5 milyon PS5 satışı elde etti, ancak 2021'in ilk çeyreğinde 3,3 milyon sattı. Tedarik kısıtlamaları ile yıl ortasındaki olağan durgunluk sebebiyle düşüş yaşanması doğal diyebiliriz.

PlayStation şefi Jim Ryan, bir röportajda, yaygın talep göz önüne alındığında hangi pazarlarda ilginin fazla olduğunu söylemek için henüz erken dedi. Başarıya rağmen PS5'in önünde kolay bir yol yok. Sony, donanım eksikliklerinin üstesinden hızla gelebilse bile, hala PS5'e özel oyun kıtlığına sahip. En büyük oyunlar, Spider- PS4 için mevcut oyunların geliştirilmiş sürümleri olmakla kalıyor. Bu açıdan yüksek talebi karşılayacak içerikler yok diyebiliriz. Talep hala yüksek görünse de, konsolun gelecekte de aynı başarıyı sağlayıp sağlamayacağı belli olmaz. Sony ayrıca yakında daha hafif bir PlayStation 5 modeli de piyasaya sürmeyi planlıyor.