SIE Worldwide Studios başkanı ve eski SIE Başkanı ve CEO'su Shawn Layden CNET'e, Sony'nin bu yılki E3 fuarından neden vazgeçtiğini açıkladı. Her sene Los Angeles'da gerçekleştirilen fuara katılım sağlayan Sony, ilginç bir şekilde bu sene katılmama kararı aldı.

Sony neden E3 2019'a katılmayacak?

Konu hakkında açıklama ise Shawn Layden'dan geldi. Layden, kısacası fuarı eleştirerek şu sözlere yer verdi; "Dünya çok değişti ama E3, değişen dünyaya ayak uyduramıyor." Genellikle PlayStation'un E3 sunumlarını gerçekleştiren Layden, anlaşılan artık E3'ün Sony için doğru bir yer olmadığını düşünüyor.

Açıklamalarına devam eden Layden, "Şubat ayında Destination PlayStation isimli bir fuarımız var ve bütün yapımcıları ve üçüncü parti partnerleri, gelecek yılki programdan haberdar etmek için davet ediyoruz. Burada tüm yılın satış ve pazarlama planlamasını yapıyoruz.

Haziran ayı, Christmas dönemini de göz önüne alırsak bunları tartışmak için çok ama çok geç. Gelelim işin haber kısmına. İnternetin geldiği durum ve 7/24 oyun haberlerinin akmaya devam ettiğini düşünürseniz, E3'ün etkisini kaybettiği çok açık. Bu bir daha E3'e katılmayacağız demek değil ama Haziran 2019 bizim için yeni şeyler söylemenin vakti değildi." sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Peki ya siz bu açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU