Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Dogecoin kripto para dünyasına ilk girdiğinde internetteki bir köpek capsinden esinlenilerek şaka amaçlı tasarlanmıştı. Ancak durum daha sonra değişti. Bitcoin fiyatlarının 2017 yılından beri yaşadığı artışla Dogecoin de yükselen bir para birimi haline geldi.

Yükselme döneminde Dogecoin'in piyasa değeri 1.4 milyar doları aşarken, günlük ticaret hacmi 1.3 milyar doları buluyordu. Artık piyasa değerinde diğer sanal paralara kıyasla değer kaybetmeye başlasa da Dogecoin hala adından söz ettiriyor. Bu sefer kripto para birimi adını bir vücut ürününe konu olarak duyurdu.



Vücut bakım ürünleri üreten Fransız şirket Axe, kripto para kokulu bir vücut spreyi ürettiğini duyurdu. Dogecoin'den ilham alan ürün ambalajı, Doge meme'yi içeriyor. Ürünün pazarlama kampanyası sloganı ise "48 saatlik kripto kokusu" şeklinde.

Ambalaj ayrıca "Aya gidiyoruz, bu kutuda oraya ulaşmak için ihtiyacınız olan kripto güvenini bulacaksınız." yazısını taşıyor. Dogecoin eskisi kadar yükselişte olmasa da Elon Musk gibi isimlerin yatırımları ve adından söz etmesiyle hala piyasa değerini koruyor. Ürün Twitter'da popüler oldu bile. Şirket 1 dolardan satışa sunacağını söylediği ürünü daha ucuz bir fiyatla piyasaya sürdü.

Konu vücut parfümü olunca kim kripto para gibi kokmak ister bilinmez ancak sektörün meraklıları mutlaka vücut spreyini denemek isteyecektir.