Akıllı telefon pazarındaki fiyatlar, hem koronavirüs salgını, hem de kurlardaki dalgalanmanın etkisiyle önemli ölçüde artmıştı. Öyle ki ülkemizde 1700 TL bandından satışa çıkan orta segment cihazlar bile sadece bir kaç ay içerisinde 3000 TL bandında satılmaya başlandı.

Bu artış daha ne kadar devam edecek diye düşünürken, akıllı telefon pazarındaki fiyatlar yavaş yavaş düşmeye başladı. Biz de bu durumu TeknolojiOku - Yorum programımızın yeni bölümüne taşımak istedik. 

Dilerseniz programımızın yeni bölümüne aşağıdan göz atabilirsiniz. 

Son dönemde artan akıllı telefon fiyatları nihayet düşüşe geçmeye başladı. Özellikle son 1 aydır bazı Çinli üreticilerin orta segment modellerinde önemli düşüşler söz konusu.

Basit bir örnek vermek gerekirse Xiaomi ülkemizde belli bir fiyat seviyesinden satışa sunduğu Redmi Note 9 modellerinin fiyatlarını 400 - 500TL aşağıya çekti. Aynı şekilde Oppo ve Huawei modellerinin fiyatlarında da belli düşüşler söz konusu.

Genel itibariyle Android tarafında fiyatlar düşerken, Apple tarafında ise ufakta olsa bir yükseliş gerçekleşti. Açık konuşmak gerekirse şu aralar akıllı telefon almak için doğru bir zaman olduğu söylenebilir.

Zira son birkaç günde yükselen kurların etkisi ile birlikte fiyatlarda tekrar bir yükseliş olabilir. Eğer şu aralar telefon alma düşünceniz varsa acele etmenizi tavsiye ederiz.

Muhtemelen döviz kurlarındaki artış telefon fiyatlarına hemen yansımayacaktır. Fakat yükseliş devam ederse, bazı üreticiler fiyatlarını hızlı bir şekilde yükseltebilirler.