Koçarlı"da; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Belediye Başkan adayı Nedim Kaplan"ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan adayı Cengiz Şen"den iki oy fazla alması üzerine itirazlar nedeniyle sonuç hala açıklanamadı. Demokrasi Şehidi Adnan Menderes"in memleketi Koçarlı"da ilk defa bu şekilde gergin ve çekişmeli bir seçim yaşandığını belirten Koçarlılı vatandaşlar, Yüksek Seçim Kurulu"nun sonuçları bir an önce açıklamasını istedi.
Seçimi ilginç kılan diğer bir olay ise seçimi iki oy ile kazanan AK Parti"nin Koçarlı Belediye Meclisine 2 üye ile girmesi oldu. Belediye Meclis Üyeliği seçimlerde bin 338 oy alan CHP belediye meclisine 4 üye, 1291 oy alan Demokrat Parti de (DP) 3 üye ile, bin 280 oy alan AK Parti ise 2 üye ile temsil edilme hakkı kazandı. Açıklanan sonuçlara göre Koçarlı Belediye Meclisi"nin yeni dağılımı şöyle oluştu: CHP"den Mustafa Değirmenci, Ertuğrul Saçan, Şaban İstek ve Kader Erişmiş; DP"den Bilgehan Etik, Kazım Yürek ve M. Kemal Aydemir; AK Parti"den ise Ali Şahin ve M. Hakkı Kırkuşu.
AK Parti"nin belediye başkanlığını kazanmasına rağmen kontejyan adayının belediye meclisine girememesi ilçede günün konusu olurken, Belediye Başkanının bu gün belirlenmesi bekleniyor.