Mutafoğlu; Söke MHP’nin belediye başkan adayının şimdiden hazır olduğunu ancak bu ismi şu an açıklayamayacağını belirtti.
Düzenlenen basın toplantısında siyasete ilişkin çarpıcı açıklamalar yapan ilçe Başkanı Metin Mutafoğlu’nu İl genel Meclis Üyeleri Orhan Ateş ve Mehmet Ali Oklay, Belediye Meclis Üyesi Ekrem Akpınar, Ülkü Ocakları Başkanı Ekrem Erdem, Ülkü Ocakları ve MHP Kadın Kolları üyeleri yalnız bırakmadı.
Söke MHP 12 Şubat Pazar günü Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda ilçe kongresini gerçekleştirecek. Düzenlediği basın toplantısı ile ilçe başkanlığına yeniden aday olduğunu belirten Metin Mutafoğlu, bugüne kadar ilçe başkanlığı adaylığı için gerek ilçe teşkilatına gerekse il teşkilatına herhangi bir başvurunun olmadığını söyledi. Kendilerinin bugüne kadar başka bir aday çıkıp çıkmayacağını beklediklerini söyleyen Metin Mutafoğlu; 12 Şubat’ta yapılacak ilçe kongresinde çıkaracakları yönetim listesinde revizyon yaptıklarını, mevcut yönetimin en az yarısının yeni isimlerden oluşacağını söyledi. 400 delegenin katılacağı ilçe kongresine tüm partilileri davet eden Söke MHP İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu; “Demokratik ve güzel bir kongreyi geride bırakacağımızı umuyorum” dedi.
“YEREL SEÇİMLERİ İÇİN ÇOKTAN ÇALIŞMAYA BAŞLADIK”
Söke MHP İlçe Yönetimi olarak 2014 yerel seçimleri için çoktan çalışmaya başladıklarını bu çalışmaların 12 Şubat ilçe kongresi sonrasında daha da hız kazanacağını belirten MHP İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu; bazı iş adamı ve siyasilerle belediye meclis üyeliği için şimdiden görüşmeler yapıldığını söyledi. İsim vermeyen ve basın mensuplarına isim için zorlamayın diyen Metin Mutafoğlu; “2014 yerel seçimleri için belediye Başkan Adayımız şimdiden hazır. Belediye Başkan adayı olur-olmaz diye bir sıkıntı bile söz konusu değil” diye konuştu.
Kendisinin Belediye Başkan Adayı kesinlikle olmayacağını, bunu da şimdiden söylemekten dolayı bir endişesinin olmadığını ifade eden Metin Mutafoğlu; konuşmasını şöyle tamamladı: “Söke MHP 2014 yerel seçimlerinin Söke’de en güçlü partisi olacaktır”