Milli Eğitim Bakanlığı"nın liseler arası proje tabanlı yarışmalarında 4 yıldır Aydın İl Birinciliği"ni bırakmayan Söke Endüstri Meslek Lisesi; 4 yılda 3 kez Ege Bölge Birinciliği"ni de kazanarak Aydın ilinin gururu oldu.
2009 yılı proje tabanlı beceri yarışması bilgi ve iletişim teknolojileri verimlilik kategorisinde "polikalori kontrol" projesi ile katılan Söke Endüstri Meslek Lisesi Ege Bölge birincisi olarak 4-8 Mayıs tarihleri arasında Ankara"da gerçekleşecek Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazandı. İzmir, Çanakkale, Muğla, Uşak, Manisa, Balıkesir gibi illerden katılan okulların projelerini geride bırakan Söke Endüstri Meslek Lisesi Söke ve Aydın"ın gururu oldu.
Söke Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Gülşen Bezezioğlu, Mesut Denizhan ve Mehmet Günay"ın, öğretmenleri Mustafa Tuncay"ın danışmanlığında hazırladıkları "Polikalori Kontrol" isimli projenin tanıtımı yapılırken; gerçekleştirilen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Şube Müdürü Yaşar Badur, Okul Müdürü Mustafa Özay katılarak öğrencileri kutladı.
Söke Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Gülşen Bezezioğlu, Mesut Denizhan ve Mehmet Günay"ın hazırladığı polikalori kontrol projesi; Çok katlı merkezi ısıtmalı binalarda, enerji tasarrufu sağlayarak katlar arasında eşit ısı paylaşımını hedefliyor. Bu projeyle, 10 daireli bir apartman yılda 3 bin TL'lik kömür tasarrufu yapabiliyor. Yüzde 100 yerli malzemelerle üretilen polikalori kontrol ünitesinin Türkiye"de üretilmediğine dikkat çeken öğrenciler; en kısa sürede patent başvurusunda bulunmayı hedeflediklerini belirttiler.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken başarılarından dolayı öğrenci ve öğretmenlerini kutlarken; kendilerine Türkiye finallerinde de başarılar diledi. Okula desteklerini esirgemeyen Kıryar Ailesi adına Adnan Kıryar öğrencilere hediyeler vererek kutladı.