İsrail ve PKK terörünü protesto etmek üzere Söke"nin Köprübaşı Meydanında toplanan kalabalık kitlesel basın açıklamasını basın ve kamuoyu ile paylaştı.
Terör örgütü PKK"nın saldırıları ile milletin yüreğinin yandığı belirtilen açıklamada; “Hain saldırılar karşısında daha etkin önlemler almasını istiyoruz. Her gün gelen şehit haberleri sonrasında ilgili ve yetkili birimlerin yaptığı klişe açıklamalar duymak istemiyoruz. Terörün kökünün kazınmasını istiyoruz. Terörle yaşamak, Türk vatandaşlarının kaderi olmaktan çıkarılmalıdır” denildi.
İsrail"in Gazze"ye yardım malzemesi taşıyan gemilere yaptığı saldırıyı da kınayan Sökeliler ortak açıklamada; “İsrail Hükümeti"nin bölgede yıllardır sürdürdüğü orantısız güç kullanımı sonucunda çocuk, kadın, yaşlı ayrımı yapılmaksızın binlerce kişi yaşamını yitirdi, sakat kaldı. Gazze uygulanan ambargo nedeniyle dünyanın en büyük açık cezaevi olarak nitelendirilmektedir. Bundan sonra benzer yarım konvoyları ülkemizden gönderilecekse prosedür doğru izlenmelidir. Hiç kimsenin burnu dahi kanamamalıdır” ifadelerine yer verildi.
Tepkiye ortak olarak ortak basın açıklamasına imza koyan siyasi parti ve sivil toplum kurulmuşları şöyle: Söke MHP, DSP, BBP, İP ve DP, Söke Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Bakkallar ve Bayiler Odası, Esnaf ve sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Demirciler ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası, Marangozlar Odası, Terziler Odası, Kahveciler Odası, Berberler ve Kuaförler Odası, Elektrik ve elektronikçiler Odası, Lokantacılar Odası, Şehit ve Gaziler Derneği, TEKSİF, SÖGİAD, Muhtarlar Derneği, AGC Söke Şubesi, Avcılık ve Atıcılık Kulübü, İnsan Yaşamında İkinci Baharı Yaşatma Derneği, Amatör Şehir Tiyatrosu Derneği, Emniyet Birimlerini Koruma ve Yaşatma Derneği, Söke Ülkü Ocakları, Madde Bağımlısı ve Sokak Çocuklarını Koruma Derneği, Muhtaç Kadınlara Sığınma Evi Yaptırma ve yaşatma Derneği, Söke Sağlık Hizmetlerini Geliştirme Derneği, Sökeli Romanlar Derneği, Karadenizliler Derneği, Söke Şair ve Yazarlar derneği, Sökeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği. iha