Söke Halk Eğitim Merkezi bahçesinde gerçekleşen belge töreni, defile ve sergiye İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Cumhuriyet Savcısı Ali Evcimek, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, çeşitli daire ve okulların müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende açılış konuşması yapan Söke HEM ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Saim Korkut; Halk Eğitim Merkezlerinin hayat boyu öğrenme merkezleri olduğunu söyledi. HEM Müdürü Saim Korkut; Her yıl açılan kursların yanında bu yıl gelen yoğun talep üzerine ilk kez atletizm, masa tenisi, bahçe ve saksı çiçeği yetiştiriciliği, gitar, zeytin ağacı budama, cenaze yıkama ve kefenleme ile ebru kurslarının açıldığını söyledi. 2009-2010 eğitim yılında toplam 218 kurs açıldığını ifade eden HEM Müdürü Saim Korkut, kurslara 2 bin 545 bayan, 1800 erkek toplam 4 bin 345 kursiyerin katıldığını ifade etti.
Halk Eğitim Merkezlerinin meslek öğretmenin yanında mesleği olanların hobi ve sanat öğreten kurumlar olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; kursların düzenlenmesi ve gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından belge törenine geçildi. HEM"de açılan makine nakışı ve giyim nakışı gibi kurslara katılan kursiyerlere katılım belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

MANKENLERE TAŞ ÇIKARDILAR
Söke HEM ve Akşam Sanat Okulu kursiyerlerinin üretimleri defile ile sergilendi. Kursiyerlerin mankenlik yaptığı defile beğeni toplarken; kursiyerler profesyonel mankenlere adeta taş çıkardılar.