Rahatsızlığı nedeniyle Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde yatmakta olan İbrahim Battal (54) adlı hastanın, kısa süreliğine evine giden refakatçisinin ayrılmasının ardından, kantine gitme bahanesi ile koğuşundan ayrıldığı öğrenildi. İddiaya göre hastane yönetiminden habersiz olarak hastane bahçesine çıkan İbrahim Battal kiraladığı taksi ile Cumhuriyet Mahallesi Şensoy Sokaktaki evine geldi.

Hastanedeki yatağına dönmediğinin fark edilmesinin ardından hastane yetkilileri durumu refakatçi ve yakınlarına bildirdi. Yakınları harekete geçerken, evinde yalnız yaşayan İbrahim Battal’ı mutfakta yerde cansız buldular. Battal’ın evine gelen 112 sağlık ekipleri geldiğinde, evinde vefat ettiği anlaşılırken cenazesi hastane morguna kaldırıldı.

Söke Belediyesi Şantiyesinden emekli olan ve Hayvan Pazarında çaycılık yapan İbrahim Battal’ın ölümü üzüntü yaratırken, cenazesi Abdullah Yavuz Camisinde kılınan cenaze namazının ardından granta mezarlığında defnedildi.

Üç aydır ciddi sağlık sorunu yaşayan İbrahim Battal’ın Ege Üniversitesi'ne sevk edilmesi için hazırlık yapıldığını söyleyen yakınları, hastaneden izinsiz ayrılmasına anlam veremediklerini dile getirdiler.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!