Hafta sonu üreticiler hesaplarına geçen prim ödemelerini ATM"lerden almaya başlarken; pazartesi gününden itibaren ise banka şubesinden ödemeler yapılacak. Prim ödemeleri ile Söke"ye toplam 51 Milyon TL giriş olacak.
Söke"de üreticilerin günlerdir bekledikleri pirim müjdesi nihayet geldi. Sertifikalı tohum eken üreticilere ödenecek olan destekleme primlerindeki düzenleme nedeniyle haziran ayı içersinde ödenmesi planlanan pamuk ve ayçiçeği primlerinin ödenmesine başlanıldı.
Primlerin ödemelerinin başlaması ile birlikte üreticiler hafta sonunda Ziraat Bankası ATM"lerine akın ederlerken, ödemelerin pazartesi gününden itibaren banka içersinden de devam edileceği öğrenildi. Pamuk ve ayçiçeği destekleme primlerinin Söke Merkez Ziraat Bankası Şubesi"nden TC kimlik numarasının son iki rakamına göre yapılacağı belirtilirken, ödemelerin yedi gün içersinde tamamlanması hedefleniyor.
Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek, destekleme primlerinin bakanlığın daha önceden belirlediği takvim doğrultusunda gerçekleşmesi ile yeni sezona mazot ve gübre borcu ile giren üreticinin imdadına yetiştiğini söyledi. Muhsin Örnek; “Çiftçi arkadaşlarımızın hepsinin acil ve sıcak paraya ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Banka şubesinde yığılma yaparak çalışanların sıkıntı yaşamasını arzu etmiyoruz. Üreticilerimizin bu konuda duyarlılık göstermelerini bekliyoruz. Prim ödemelerinin Sökeli üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. iha