Söke Ziraat Odası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya; sektörün temsilcileri ve çiftçiler katıldı. Toplantıda Tarım İlçe Müdürü Mehmet Ali Körlü, Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş ve Meclis Başkanı Kemal Göven, Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü’nden Müdür Sadettin Öztürk ve Nedim Özbek, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, Borsa Meclis Başkanı A. Tuğrul Başer, TARİŞ Pamuk Birliği’nden Mehmet Karayel, TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi yetkilileri ve çırçır işletmelerinin yetkilileri bulundu.
Toplantıda konuşmacı olarak Sökeli çırçır tüccarlarından Hakkı Davas, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, TARİŞ Pamuk Birliği’nden Mehmet Karayel ve Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü’nden Nedim Özbek konuşmacı olarak yer alan isimler oldular.
Sökenin en büyük ekonomik öneme sahip bir ürününün pamuk olduğunun vurgulandığı toplantıda Söke’de ovanın var olduğu sürece pamuk ekmeye devam edileceği ve bu nedenle pamukta kalitenin korunmasının veya arttırılmasının çok önemli olduğu dile getirildi. Geçen yılın değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda yağışların ekimi geciktirdiği gibi verim ve kalite kaybına neden olduğunun altı çizildi.
Toplantıda üreticilerin dışındaki pamuğa zarar ettiren nedenler, sektör ve üreticilerin eksiklikleri gibi konular geniş kapsamlı olarak masaya yatırıldı.