Söke İlçe Emniyeti son dönemde yaptığı operasyonlarda 1 adet kapkaç, 1 adet işyeri hırsızlığı ve 3 adet mazot hırsızlığı olayını aydınlattı. Olaylarla ilgili 5 hırsızlık olayına karışan 4 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Söke"nin Yüksel Yalova Caddesi üzerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili çalışma yapan polisin 2 erkek şahıs üzerinde şüphelerinin artması hem hırsızlık olayını aydınlattı, hem de hırsızların suç aletlerinin yakalanmasına neden oldu.
Ellerinde siyah poşet bulunan 15-16 yaşlarında 2 erkek şahsı kontrol etmek isteyen polis, şahısların kaçmaları neticesinde şahısları takibe aldı. Şüpheliler Arabacı Sokak üzerinde park edilmiş araç içinde saklanırlarken yakayı ele verdiler. Polis şüpheli şahıslar ED., ES ve AO"yu yakalarken, oto içi ve çevrede yapılan arama neticesinde şahısların suç işlerken kullanıldıkları düşünülen şeffaf poşet içinde 15.85 TL tutarında bozuk para, arka paspas altına saklanmış ucu bükülmüş demir levye, 1 adet burgulu demir parçası, 1.5 metre uzunluğunda hortum, içinde bir miktar mazot bulunan pet şişe, 1 adet ekmek bıçağı ele geçirildi. Ayrıca çevrede yapılan aramada 50 paket çeşitli markalarda sigara bulundu. İşyerinden çalındığı tespit edilen sigara ve bozuk para işletmeye teslim edilirken; şahıslar Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Ayrıca 3 şahsın yakalandığı Kango marka aracın Kuşadası"ndan kiralandığı öğrenildi.
Diğer taraftan yakalanan 3 şahsın yapılan sorgulamasında Savuca Belediyesi"ne ait 3 araçtan mazot çaldıkları da ortaya çıktı. Şahısların çıkarıldıkları mahkemece tutklanarak cezaevine gönderildikleri belirtildi. Emniyet Müdürlüğü"nden yapılan açıklamada; halkın huzur ve güvenliği için suç ve şüpheliler ile mücadelenin devam edeceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.